Naša showdown reprezentanca je z odliko končala tekmovanje v Italiji. V moški konkurenci je zmagal naš tekmovalec Denis Repa, 8. je bil Timotej Skledar, 22. Ciril Kavaš, 27. pa Tomaž Podobnik. V ženski konkurenci se je Tanja Oranič zavihtela na 2. mesto.

„Po dolgem času smo končno dočakali tudi odličen rezultat v moški konkurenci. Moram reči, da zmage v moški konkurenci nikakor nisem pričakoval, tudi dveh uvrstitev med osem ne. Zato sem zelo zadovoljen. Kot sem že napovedal pred odhodom, sem imel velika pričakovanja od tega turnirja, pričakovanja so se tudi uresničila. Tudi 2. mesto v ženski konkurenci je izvrsten rezultat. Da nismo uspeli z zmago v žensko konkurenci, je kriva italijanska povratnica po več letih netekmovanja na večjih turnirjih. Tanja je že dlje časa odlično pripravljena, vendar v finalu žal ni bila kos nasprotnici,“ je turnir ocenil trener Peter Zidar.

„V prihodnje nas čaka najmočnejši turnir v letu, to je TOP12, kamor je uvrščena Tanja, kot 6. na svetovni lestvici. Tudi od tega tekmovanja pričakujem rezultat v zgornji polovici. Turnir bo potekal med 7. in 8. 10. 2022 v bližini nemškega Dortmunda. Še vedno čakamo na informacijo, ali bo letos izvedeno evropsko prvenstvo ali ne, časa je malo, možnost pa še ni dokončno izključena,“ sklene trener Zidar.

Na tekmovanju je sodil tudi slovenski sodnik Marko Čenčič.

Print Friendly, PDF & Email