Šport je zagotovo tisto, kar daje smisel življenju. „Vsi invalidi dobro vemo, kako pomembna je socializacija. Pri tem nam je v veliko pomoč prav šport. S športom si izboljšamo samopodobo, pridobimo na samozavesti, boljše se tudi počutimo. Vsak, ki se ukvarja s športom, se lažje vključi v družbo, v zunanji svet,“ se pomena športa, pa naj bo rekreacija ali pa tisti vrhunec, zaveda Franček Gorazd Tiršek, trikratni dobitnik paralimpijske kolajne. Je eden od teh, ki se je zapisal športu.

Franček Gorazd Tiršek bo petek, 23.9., dan slovenskega športa, preživel v Novem Sadu na tekmovanju, pri Zvezi za šport invalidov Slovenije-Slovenskemu paralimpijskemu komiteju pa smo pripravili nekaj aktivnosti, ki so tako ali drugače povezane s praznikom slovenskega športa.

Aktivnosti

V petek in soboto bomo aktivno prisotni na Olimpijskem festivalu, kjer smo združili moči z OKS-om, ki nas je tudi letos povabil k sodelovanju. Za otroke smo pripravili izziv s košarko na vozičku. V soboto se nam bo v dopoldanskem delu med 10. in 12. uro pridružil parakolesar Anej Doplihar, ki bo podpisoval avtogramske kartice. Na festivalu smo tudi zato, da opozorimo nase. Nenazadnje družba premore 15 odstotkov invalidov, na to že več kot leto opozarjamo z globalno kampanjo WeThe15.

V soboto ob 18. uri bomo skupaj s Toyoto Slovenija organizirali brezplačni skupinski BE ACTIVE TEK, na katerem sodeluje tudi naš slepi tekač Robi Kogovšek s spremljevalcem Janom Trčkom.

Danes za naše partnerje in podpornike pripravljamo tudi turnir v košarki na vozičkih.

Dan s parašportniki

S promocijo parašporta pa bomo nadaljevali še prihodnji teden, ko bo v Mengšu dopoldan na tamkajšnji osnovni šoli potekal odmeven dogodek Dan s parašportniki, kjer bodo mladi spoznavali naše uspešne parašportnike in se tudi preizkusili v različnih parašportnih panogah – od 8.30 do 14.00.

Na dogodku bodo osnovnošolci spoznali in preizkusili naslednje športe: boccio, košarko na vozičkih, paranamizni tenis, paralokostrelstvo, parakolesarstvo in morda tudi paraplezanje. Od športnikov sta že potrdila prisotnost Anej Doplihar in Luka Trtnik, oba tudi ambasadorja Postani športnik. Takoj na začetku ob odprtju se nam bosta pridružila tudi župan Franc Jerič in ravnatelj OŠ Mengeš Sašo Božič.

Ob Dnevu slovenskega športa iskrene čestitke in vse dobro vsem športnicam, športnikom, ekipam ter strokovnim sodelavcem, pozornim fizioterapevtom in vsem podpornikom, sponzorjem in partnerjem, ki nam stojite ob strani.

Print Friendly, PDF & Email