V Srbiji je minuli teden nastopila parastrelska reprezentanca. V njej sta tekmovala Franček Gorazd Tiršek in Anton Bavec.

Prvi dan tekmovanj je na tekmovanju Grand prix Novi Sad uvodoma nastopil Anton Bavec z zračno pištolo. Anton je kvalifikacije začel odlično, v nadaljevanju pa malo popustil, a na koncu s četrtim mestom, zanesljivo prišel v finale osmih najboljših, kar je bil za Antona prvi finale na mednarodnih tekmovanjih. V finalu je Anton izgubil eno mesto in na koncu pristal na petem mestu.

Za tem je pred tarčo prišel še Franček Gorazd Tiršek z zračno puško v ležečem položaju. Gorazd je v kvalifikacijah zasedel 3.mesto, nato pa v finalu napredoval in osvojil končno drugo mesto. To so bile dejansko prve od treh Nanijevih stopničk v Srbiji. Drugi dan tekmovanja je Franček Gorazd Tiršek v disciplini streljanja z zračno puško stoje kvalifikacije zaključil z najboljšim rezultatom. Tudi v finalu Gorazd ni dovolil presenečenja in drugo uvrščenega Ryana Cockbilla iz Velike Britanije premagal za 1.5 točke. Tretji je bil Šved Philip Jonsson. Zadnji dan tekmovanj je Tiršek nastopil s puško malega kalibra na 50-metrski razdalji. Gorazd se je v finale osmih najboljših uvrstil kot sedmi iz kvalifikacij, v finalu pa precej napredoval in na koncu zasedel 3. mesto. Zmagal je domačin Ristič pred Ukrajincem Kovalchukom

Print Friendly, PDF & Email