Teden otroka® je program Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) že od leta 1954. Teden otroka se je danes tudi uradno začel. Ponosni smo, ker je naša paraplesalka Lara Nedeljković ambasadorka letošnjega Tedna otroka.

Vsako leto se izbere tema, na katero se pripravi poslanica. Poslanice so vselej skupek stališč organizacije ZPMS do obravnavane tematike ter priporočil za boljše in učinkovitejše aktivnosti, povezane z otroki in mladostniki. Programi društev in zvez so bili zmeraj izjemno bogati in so namenjeni prvenstveno otrokom, polni prireditev, ustvarjalnih delavnic, predstav, sproščenih druženj otrok in odraslih, z veliko zabave, z možnostjo ustvarjalnega izražanja s petjem, plesom, slikanjem, s športnimi igrami ali glasbenimi koncerti.

Letošnji posvet nosi naslov Skupaj se imamo dobro.

V zadnjih dveh letih se je duševno zdravje otrok poslabšalo. Zaradi protikoronskih ukrepov so se šolali doma, ni bilo medsebojnih druženj in interakcij, ki so nujno potrebne za njihov socialni in psihološki razvoj. Znašli so se v situaciji, ki ji niso bili kos. Letošnja tema in poslanica kot protiutež prinašata pozitivno sporočilo in veliko ritma. Poseben poudarek je namenjen medsebojnim odnosom, prijateljstvu, sodelovanju, zaupanju.

Na posvetu so govorci z različnih vidikov osvetlili pomen naštetega.

Kot govorci so sodelovali:

• Nina Babič, predsednica Zveze prijateljev mladine Maribor
• Slavko Pregl, mladinski pisatelj
• Vid Žveglič, predsednik Otroškega parlamenta
• Željko Božič, koreograf plesne šole Kazina
• Lara Nedeljković, paraplesalka
in seveda tudi ambasador Tedna otroka: Nipke

Print Friendly, PDF & Email