Najboljši paraplesalci celotne Evrope so se zbrali v Pragi na Češkem, kjer je po treh letih odpovedi zaradi koronavirusa potekalo evropsko prvenstvo v športnem paraplesu. Slovenske barve so več kot uspešno zastopali Ines Golobič, Nastija Fijolič, Amir Alibabić, Lara Nedeljković, Klemen Dremelj, Martina Smodiš in Roman Maček, ekipo je vodil trener Andrej Novotny.

Reprezentanca je osvojila pet kolajn: tri srebrne in dve bronasti. S tremi medaljami se je kot najuspešnejši v naši vrsti ovenčal Amir Alibabić, ki domov prinaša tri odličja.

Že prvi dan je Slovenija začela z zbiranjem kolajn.

Amir Alibabić je zasedel 2. mesto v kategoriji Single man class 1, Lara Nedeljković in Klemen Dremelj pa sta srebro osvojila v kategoriji Combi freestyle class 2.

V kategoriji single Women freestyle class 1 je Nastija Fijolič osvojila končno 8. mesto, Ines Golobič pa 12. mesto v tej isti kategoriji. V kategoriji Combi freestyle class 1 sta Roman Maček in Martina Smodiš osvojila 6. mesto.

Drugi tekmovalni sta Lara Nedeljković in Klemen Dremelj priplesala finale in zasedla končno 5. mesto v kategoriji Combi standard class 2. V tej isti kategoriji sta Roman Maček in Martina Smodiš plesala v polfinalu. Ines Golobič je v kategoriji Single women class 1 plesala v četrfinalu, Nastija Fijolič pa si je v tej isti kategoriji priplesala polfinale. Lara Nedeljković si je priplesala odlično 5. mesto v kategoriji Single women class 2.

Zadnji dan prvenstva stare celine pa je prinesel nove tri kolajne za slovensko reprezentanco.

Amir Alibabić je postal evropski podprvak v kategoriji Single men class 1. Amir je s soplesalko Nastijo Fijolič osvojil tudi bron v kategoriji Duo latin class 1. Roman Maček in Martina Smodiš sta v kategoriji Combi latin class 1 zasedla 5. mesto, Lara Nedeljković in Klemen Dremelj pa sta zasedla odlično 3. mesto v kategoriji Combi latin class 2.

Print Friendly, PDF & Email