Tja do 18. novembra bo v Al Ainu v Združenih arabskih emiratih potekalo svetovno prvenstvo v parastrelstvu. Tekmuje tudi Slovenija, njene barve pa branila Franček Gorazd Tiršek in Anton Bavec.

Ekipo vodita trenerja Andreja Gorjup in Renato Šterman. Gorazd in Anton se bosta v štirih disciplinah pomerila z nasprotniki iz 53 držav.

Prvi bo na strelsko linijo  stopil Gorazd, ki bo 8. novembra tekmoval z zračno puško v stoječem položaju, naslednji dan pa bo tekmoval Anton Bavec z zračno pištolo.

:: Tekmovanje v živo iz Al Aina

Bogata slovenska športna zgodovina

To je sicer deveto po vrsti svetovno prvenstvo, prvo je potekalo leta 1994 v avstrijskem Linzu, kjer se je medalje veselil naš legendarni, sicer upokojeni, parastrelec šampion Franc Pinter Ančo. V Avstriji je bil pred 28 leti tretji v panogi zračna puška stoje. Pinter je bil bronast tudi štiri leta kasneje v Španiji, kjer je bron osvojil z MK puško 3*40. Leta 2002 je Pinter v Južni Koreji postal svetovni prvak z zračno puško stoje, tretji je bil z MK puško 3*40, Damjan Pavlin pa je slovenski izkupiček dopolnil z bronom (zračna puška stoje). Franc Pinter je leta 2006 na SP v Švici osvojil dve odličji (bron MK puška 3*40 in srebro padajoče tarče). Leta 2010 je ekipa v postavi Franček Gorazd Tiršek&Srečko Majcenovič&Damjan Pavlin prišla do brona z zračno puško stoje na SP V Zagrebu. Štiri leta za tem je v nemškem Suhlu ekipa v zasedbi Veselka Pevec, Franček Gorazd Tiršek, Damjan Pavlin postala vicesvetovni prvak z zračno puško stoje. Sledili sta še prvenstvu v Južni Koreji (2018 – brez kolajn za Slovenijo) in v Sidneyju, kjer je Franček Gorazd Tiršek osvojil bron z zračno puška stoje.

Print Friendly, PDF & Email