Medtem ko jutri na svetovnem prvenstvu s tekmami nadaljujejo odbojkarice, parastrelca čaka štart v Al Ainu v Združenih arabskih emiratih, pa se v sredo, 9.11., svetovno prvenstvo začne tudi za našega namiznoteniškega igralca Luko Trtnika.

Svetovno prvenstvo gosti Španija, točneje Granada, kamor je Trtnik odpotoval skupaj s trenerjem Ožbejem Poročnikom.

„Spremenili so sistem igranja, in sicer posamezni del se ne igra več po skupinah, ampak kar direkt na izpadanje. Kar pomeni, da bo Lukov prvi nasprotnik 1 ali 2 nosilec turnirja že v prvem krogu. Ampak tako pač je, če želiš nekega dne postati najboljši, je potrebno tudi te igralce kdaj premagati. Gremo v borbo točko po točko in bomo videli, kaj lahko v tem trenutku to pomeni,“ tekmovanje napove trener Ožbej Poročnik.

Trtnik bo v sredo, 9.11., ob 17.30 igral z boljšim iz para Israel Pereira Stroh (BRA) – Ben Ashok Despineux (BEL).

Dve kolajni dosedaj

To je že 8. po vrsti svetovno prvenstvo. Prvo je bilo leta 1990 v nizozemskem Assnu, potem pa so se sledili Paris (1998), Taipei (2002), Montreux (2006), Gwangju (2010), Peking (2014), Bratislava (2017) in naše Celje, kjer je naša zveza zgledno gostila svetovne prvenstvo, kjer je tekmovalo rekordno število reprezentanc (56) in posledično tudi rekordno število tekmovalk/tekmovalcev (330).

Slovenija je dosedaj osvojila dve kolajni – leta 2006 je bila Mateja Pintar Pustovrh bronasta posamično v Švici, štiri leta za tem pa sta Mateja in Andreja Dolinar v paru segli po bronu na SP v Južni Koreji.

Foto: Sportida

Print Friendly, PDF & Email