V Braziliji se nadaljuje svetovno prvenstvo v dvoranskem balinanju, kjer smo imeli tudi mi svojo predstavnico. Nataša Bartol je bila sploh prva Slovenka, ki se je uvrstila na svetovno prvenstvo. Ki pa ga je končala v predtekmovanju, ko je priznala premoč predstavnicam Velike Britanije in Hong Konga.

Vse skupaj ni bilo dovolj za preboj v osmino finala, med najboljših 16 na svetu. Nataša je tekmovanje končala na 19. poziciji.

„Vesela sem, ker sem se udeležila svetovnega prvenstva, na katerega sem se pripravljala skoraj celo leto. Že to, da sem uspela igrat na svetovnem prvenstvu, je zame velik dosežek in osebna zmaga ter dosežen cilj sezone. S svojimi igrami nisem bila zadovoljna, saj znam in zmorem več,“ je povedala Nataša Bartol.

Proti 21. igralki na svetu Fioni Muirhead (Velika Britanija) je Nataša klonila s 7:2, 5. igralka na svetovni lestvici pa je bila od naše reprezentantke boljša z 9:2.

„Prva igra proti Fioni ni bila pokazatelj njenega znanja, druga igra, ki jo je odigrala, pa je bila veliko boljša in kvalitetnejša predstava. Žal se za več ni izšlo,“ pa je po koncu slovenskih nastopov povedala trenerka Maja Bobnar.

Uradni rezultati boccia posamično SP Brazilija (10.12.2022)

Print Friendly, PDF & Email