V Francijo na evropsko prvenstvo je odpotovala tudi moška reprezentanca odbojke sede. Izbrana vrsta pod taktirko trenerja Branka Mihorka bo v B diviziji lovila vrnitev v elitni razred evropske moške reprezentančne odbojke.

„Smo super, smo prava ekipa, držimo skupaj. Plan je jasen – na turnirju v Franciji se želimo vrniti v A skupino. Menim, da smo kot ekipa in kot posamezniki napredovali. Nabrali smo si izkušnje, za nameček pa so v napadu nevarni zdaj tudi tisti, ki prej niso bili,“ pred začetkom pove kapetan Matjaž Majdič.

Ekipo bo vodil Branko Mihorko, ki je imel zavoljo zdravstvenih težav ekipe nekaj težav s sestavo. Tako bo Slovenija igrala v postavi: Matic Keržan (vrnil se je poškodbi oz. operaciji), Sašo Korun, Matjaž Majdič, Sebastjan Osrečki, Jaša Bartelj, Jordan Jakin, Primož Petek in Marko Pokleka.

„Pripravljeni smo dobro, žal pa je čas viroz. Žal nismo npr., Italija, ki prihaja na EP s 14 igralci, pri nas se vsakdo pozna. Verjamem pa, da bom odigrali po najboljših močeh. Cilji so visoki, želimo se vrniti v A skupino,“ poudari Mihorko.

Na EP igra osem ekipi, deljene so v dveh skupini, kjer vsak igra z vsakim. Temu pa sledijo potem izločilni boji – začenši s četrtfinalom vse do finala.

Tekme Slovenije:

15.12.
Slovenija – Madžarska (11.00)
Slovenija – Italija (18.30)

16.12.
Češka – Slovenija (11.30)

Na uradni spletni strani prvenstva bodo na voljo fotografije in neposredni prenosi tekem.

:: Uradna spletna stran EP-ja

Print Friendly, PDF & Email