Dejan Fabčič in Živa Lavrinc sta se izkazala na mednarodni tekmi v Berlinu, kjer je Fabčič tudi zmagal in tako vknjižil prvo zmago na mednarodni tekmi. Živa Lavrinc je končala na 5. mestu.

Dejan Fabčič je v kvalifikacijah zasedel mesto vodilnega in tako napredoval naravnost v polfinale. S 6:2 je premagal Andreasa Kretzerja.  V finalu za zlato se je pomeril z Julie Lammers. Začel je odločno z 29:26 in pridobil dve set točki. V drugem setu je bil za krog slabši, 26:27, kar je pripeljalo do izenačenja 2:2 v set točkah. V naslednjih dveh serijah je ustrelil 29 in 26 krogov, kar je Dejanu prineslo še štiri set točke oz. skupen rezultat 6:2, kar je pomenilo, da je osvojil naslov prvaka. To je njegova prva zmaga na veliki mednarodni tekmi, ki daje še večji zagon za delo v prihodnje.

Živa Lavrinc je tekmovanje zaključila na  5. mestu. V 1/4 finala je za las izgubila, s 6:4. Tekmovala je z Nemko Floro Kilem. Kar v dveh serijah od petih sta bili povsem izenačeni.

„Tekma je bila zahtevna zaradi dolge poti v Berlin in napornega urnika, saj se je celotno tekmovanje odvilo v samo treh dneh. Nastop v Berlinu je potrditev, da se priprave paralokostrelske ekipe na novo sezono odvijajo dobro. Naslednja večja tekma nas čaka že januarja, ko je v Franciji dvoranski svetovni pokal. Tako športniki kot jaz želimo dati v teh mesecih vse od sebe, saj mora biti forma v 2023 na vrhuncu za osvajanje kvot za paralimpijske igre,“ pa je še dodala trenerka Brina Božič.

Uradni rezultati tekmovanja v Berlinu

Print Friendly, PDF & Email