Januar prinaša tekmovalni presežek tudi za našega 26-letnega gluhega tenisača Marina Kegla. Skupaj še s sedmimi tenisaši bo med 26.1. in 29.1. zaigral na OP Avstralije za gluhe in naglušne.

Mednarodna teniška zveza (ITF) letos na tekmovanjih velike četverice sploh prvič organizira prav poseben turnir za ljudi z motnjami sluha, na tekmovanju se bo merilo osem tekmovalcev (po šest najboljših s svetovne lestvice tako v ženski in moški konkurenci plus po dve vabili organizatorjev), tekmovanje po potekalo po skupinskem formatu, najboljša dva (po eden iz vsake skupine) pa se bosta pomerila v finalu. Marino bo tekmoval tudi v dvojicah, tam bo njegov partner Ekvadorec Andres Vazquez.

„Vabilu so se odzvali vsi, turnir bo resnično vrhunski. Formo stopnjujeva po načrtu, drugače pa sva že tako rekoč v nizkem štartu, blagoslovljena, da imava privilegij sodelovati na tem zgodovinskem spektaklu, ki bo šel v zgodovino. Prenos turnirja bo na nekih avstralskih kanalih, prenos v živo pa tudi na kanalih, ki jih premore Odprto prvenstvo Avstralije. Tekme bo prenašal tudi Eurosport,“ pove Darko Kegl, oče in Marinov trener.

„Če izhajava iz tega, da so nastop na Odprtem prvenstvu Avstralije sanje vsakega teniškega igralca in vsakega trenerja, potem veste, koliko nama to pomeni,“ Kegl Senior še poudari, kaj jima tako tekmovanje pomeni.

Igrale bo na trdi podlagi. Na takih podlagah je Marino že precej igral, zato mu to ne predstavlja dodatnih težav.

„V dneh pred turnirjem je najina naloga preizkusiti igrišče, torej z različnimi rotacijami predvideti, kako se žogica obnaša. To je zelo pomembno za igro. Večja težava bo verjetno „jet lag“, upam samo, da bo dovolj časa za prilagoditev,“ še doda Darko Kegl, z Marinom pa v Avstralijo potujeta teden dni pred začetkom turnirja.

Marina v letošnjem letu čaka še svetovno prvenstvo, ki bo ob koncu septembra v Grčiji.

Print Friendly, PDF & Email