V Španiji v Espotu se danes začenja svetovno prvenstvo v paraalpskem smučanju. Slovenske barve bo branil 22-letni Hrušičan Jernej Slivnik, ki se bo meril v veleslalomu (26.1.) in slalomu (28.1).

Svetovno prvenstvo:

26.1.
veleslalom (9.30/13.00)

28.1.
slalom (9.30/13.00)

Videoprenos:

Facebook Live: LINK

Youtube Live: LINK

Dobri obeti

Slivnik prihaja na prvenstvo z dobro popotnico. Generalko je opravil v švicarskem Veysonnazu, kjer je treh tekmah svetovnega pokala zasedel četrto mesto – tako na dveh veleslalomih kot na slalomu.

„Te tekme so bile kar dobre. Iz dneva v dan sem se boljše počutil, ti občutki na progi pa so se izboljševali iz tekme v tekmo. Tako sem se na zadnji tekmi v slalomu počutil vrhunsko,“ se Slivnik ozre na tekme v Švici.

„S formo sem lahko zelo zadovoljen. Upam, da mi uspe kak trening narediti še v Španiji, nekaj dni je še do prve tekme. Želja je, da se navadim na sneg in da pridem na štart v optimalnem stanju,“ napoveduje Slivnik, ki je vesel, da je v tej sezoni precej konstanten.

„Nekaj napredka je tudi zahvaljujoč opremi, kjer uporabljam nove nastavitve na monoskiju. Prav tako pa na vsaki tekmi tvegam več. S tem se poveča možnost napake. A sem verjamem, da se mi lahko izide tudi vožnja brez napake,“ poudari Jernej, ki je nase opozoril že lani, ko je na svetovnem prvenstvu v Lillehammerju osvojil 4. mesto v slalomu, 7. pa je bil na veleslalomu.

„Ambicije so visoke. Lani sem na Norveškem dokazal, da sodim med štiri, pet najboljših na svetu. Vsak si želi več in še boljšo sezono. Ne skrivam, da želi do medalje. Se pa zavedam, da moram biti tudi potrpežljiv. Nič ne bom napovedoval, želim le, da smučam najboljše, kar znam in zmorem,“ še doda Jernej Slivnik.

Jernej Slivnik v sezoni 2022/2023:

Svetovni pokal, Veysonnaz, Švica:
4. mesto SL 14.1.
4. mesto VSL 11.1.
4. mesto VSL 10.1.

FIS tekme, Pitzal, Avstrija:
2. mesto VSL 3.12.
2. mesto SG 2.12.
4. mesto SG 1.12.
6. mesto SG 30.11.

Jernej Slivnik je ambasador programa Postani športnik.

Slivnika na športni poti podpira njegov osebni sponzor LIP Bohinj.

Tudi v novi tekmovalni sezoni Jerneja podpira Združenje slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ), ki združuje upravljavce žičniških naprav in smučišč. Vabljeni k obisku njihove spletne strani.

Foto: Sportida

Print Friendly, PDF & Email