Slovenski parasmučar Jernej Slivnik je na svetovnem prvenstvu v španskem Espotu danes v svojem prvem nastopu osvojil osmo mesto v veleslalomu. Zmagal je Norvežan Jesper Pedersen. Slivnika v soboto čaka še slalomski nastop

Slivnik je edini slovenski predstavnik na letošnjem največjem tekmovanju za parasmučarje. V veleslalomu, kjer je na prejšnjem SP v Lillehammerju končal na sedmem mestu, je bil tokrat osmi, za zmagovalcem je zaostal 10,55 sekunde.

V boju za medalje sta se na vrhu pomerila stara tekmeca v kategoriji sedečih smučarjev. Tokrat je bil boljši Norvežan Pedersen, ki je Nizozemca Jeroena Kampschreurja ugnal za 79 stotink. Tretji je bil še en Nizozemec Niels de Langen (+ 3,80).

“Skušal sem si čim bolj ogledati progo in jo začutiti. Prva vožnja ni bilo tako zelo slaba, bil sem sedmi, bile so še rezerve, a sem bil zadovoljen,” je Slivnik opisal današnje dogajanje. Zanj je bila ta vožnja šele prvo pravo spoznavanje proge, drugi tekmovalci so to večinoma opravili že v hitrih disciplinah.

“V drugi vožnji je bilo podobno, želel sem skočiti po lestvici malo naprej, a mi ni uspelo. Vožnja ni bila slaba, določene odseke bi bilo mogoče opraviti bolje. A je proga res zahtevna, tudi ledena. A vsi smo imeli iste razmere in sem zadovoljen s svojim osmim mestom,” je še dodal edini Slovenec v Espotu.

Slivnik je v generalki pred SP pred dnevi nastopal v Švici, kjer je v Veysonnazu na treh tekmah svetovnega pokala trikrat zasedel četrto mesto, na dveh veleslalomih in slalomu.

Slalom bo tudi njegova druga in zadnja disciplina na tekmovanju v Španiji, na sporedu bo v soboto. Na prejšnjem SP je bil 22-letni Hrušičan na Norveškem v tej disciplini četrti.

Kot je poudaril slovenski smučar, zdaj pozna teren, slalomski start bo sicer malo nižje kot danes na veleslalomu. Poudaril je, da bo tekma ena najtežjih za vse v karavani doslej, strma, ledena in zelo zahtevna proga pa je že v kombinacijskem slalomu zahtevala precejšen davek.

Jernej Slivnik v sezoni 2022/2023:

Svetovno prvenstvo, Espot, Španija:
8. mesto VSL 26.1.

Svetovni pokal, Veysonnaz, Švica:
4. mesto SL 14.1.
4. mesto VSL 11.1.
4. mesto VSL 10.1.

FIS tekme, Pitzal, Avstrija:
2. mesto VSL 3.12.
2. mesto SG 2.12.
4. mesto SG 1.12.
6. mesto SG 30.11.

Jernej Slivnik je ambasador programa Postani športnik.

Slivnika na športni poti podpira njegov osebni sponzor LIP Bohinj.

Tudi v novi tekmovalni sezoni Jerneja podpira Združenje slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ), ki združuje upravljavce žičniških naprav in smučišč. Vabljeni k obisku njihove spletne strani.

Foto: Sportida

Print Friendly, PDF & Email