V Francoskem Nimesu je konec tedna potekal dvoranski svetovni pokal v lokostrelstvu, kjer so nastopali najboljši iz celega sveta ter lovili točke za svetovno rang lestvico. Na tekmi je nastopila tudi naša tričlanska paralokostrelska ekipa.
Dejan Fabčič je na tekmovanju nastopil tretjič zapored, za Živo Lavrinc in Gregorja Habeta pa je bil tole prvi nastop dvoranskega svetovnega pokala, potem ko sta lani morala tekmo izpustiti zaradi zdravstvenih razlogov ter ukrepov ob pandemiji covida.
Naši lokostrelci so tekmovali v kategoriji telesno zmožnih, zato je zanje to tekmovanje še posebej zahtevno. Dejan Fabčič se je s 549 krogi v kvalifikacijah uvrstil na 103. mesto od 175. Tekmo je nadaljeval s sekundarnim tekmovanjem, kjer so v konkurenci vsi, ki so bili v kvalifikacijah uvrščeni nižje od 32. mesta. S 109 krogi je zaključil na 42. mestu. Gregor Habe je v kvalifikacijah ustrelil 491 krogov in se uvrstil na 157. mesto. V sekundarnem tekmovanju je s 107 krogi zaključil na 48. mestu. Zanj je bila to prva mednarodna tekma izven Slovenije. Živa Lavrinc je prvo polovico kvalifikacij začela zadržano, a v drugi polovici ustrelila izjemno in pristreljala 502 kroga in 75. mesto od 100. tekmovalk. V sekundarnem tekmovanju je z pristreljala 92 krogov in 55. mesto, je javila selektorica Brina Božič.
Print Friendly, PDF & Email