V Avstraliji poteka prvo odprto prvenstvo Avstralije za gluhe in naglušne tenisače. V močni mednarodni konkurenci, nastopa po 10 najboljših igralcev in igralk na svetu, se izvrstno drži tudi naš predstavnik 27-letni Murskosobočan Marino Kegl.

Po uvodni zmagi proti Avstralcu Flindellu (6:0 in 6:3) je danes zmagal še dvakrat. Najprej je bil z 2:0 v nizih boljši od Nemca Breitenbergerja, potem pa v 3. krogu še od Ekvadorca Vazqueza (6:1, 6:2).

Pred Marinom je še zadnji obračun rednega dela. Po treh tekmah in treh zmagah ga čaka jutri še tekma proti Čehu Jaroslavu Šmedeku, tudi številki ena na lestvici gluhih tenisačev. Če Marino zmaga, bo igral finale OP Avstralije. V primeru poraza pa ga čaka tekma na 3. mesto.

Marino pa je sklenil tekmovanje v dvojicah, kjer je v paru z Nemcem Breitenbergerjem klonil proti navezi Hayat E./Sekhar P. (2:6, 6:4, 8:10).

„Marino na tem turnirju igra zelo sproščeno in motivirano. Priznanje, da je slovenski Parašportnik leta 2022, ga še dodatno inspirira. V današnjem 2. in 3. krogu odprtega prvenstva Avstralije je igral tako, kot sva se dogovorila. Z nekaj taktičnimi korekcijami, midva poznava medsebojne signale, je oba dvoboja uspešno pripeljal do konca. Jutri ga čaka boj za finale. Ne bo lahko, saj mu bo nasproti stal Čeh Šmedek, ki je v tem hipu številka ena svetovne lestvice gluhih tenisačev. Je pa Marino v tem hipu v solidni formi, zato je vse odprto,“ je povedal Darko Kegl.

„Že to, da si del tega spektakla, je velika zmaga. Kljub temu da je Melbourne Park izjemen kompleks, je vse organizirano do potankosti. D a bi gluhi tenisači igrali na turnirju velikega Slama, je bila še nedolgo nazaj velika znanstvena fantastika. Na letošnjem OP Avstralije se piše zgodovina. Po zaslugi Marina je tudi Slovenija del tega. Danes je še prezgodaj, nekoč pa bomo na to ponosni,“ je še dodal Darko Kegl, Marinov oče in trener.

OP Avstralije za gluhe in naglušne

27.1.
Kegl – Flindell (AVS) 6:0, 6:3

28.1.
Kegl – Breitenberger (NEM) 6:2, 6:1
Kegl – Vazquez (EKV) 6:1, 6:2

29.1.
Kegl – Šmedek

Print Friendly, PDF & Email