Mednarodni paralimpijski komite (IPC) je potrdil, da bo na poletnih paralimpijskih igrah leta 2028, program sestavljen iz vsaj 22 športnih panog.

Te so badminton, dvoransko balinanje, nogomet za slepe, golbal, judo, kanu, konjeništvo, namizni tenis, tenis na vozičku, sabljanje, košarka na vozičkih, lokostrelstvo, atletika, dviganje uteži, odbojka sede, plavanje, veslanje, strelstvo, taekwondo, triatlon, ragbi in kolesarstvo.

„Določanje teh športov za vključitev na paraolimpijske igre prek postopka prijave Mednarodne zveze je bilo izjemno težko delo za upravni odbor IPC-ja, saj smo prejeli 33 odličnih prijav. Vsem mednarodnim zvezam, ki so poslale prijave, je treba čestitati za kakovost njihovih prijav, saj poudarjajo, da vsi parašporti postajajo močnejši. Športi, ki smo jih vključili v paraolimpijske igre LA28, zagotavljajo tekmovalen in privlačen športni program, ki bo prikazal raznolikost paraolimpijskega gibanja,“ je povedal Andrew Parsons, predsednik Mednarodnega paralimpijskega komiteja.

V skladu s pravili za določanje športnega programa obstaja možnost, da organizacijski odbor iger predlaga enega ali več športov za vključitev na igre, največ možnost za to pa imata plezanje in surfanje. Končna odločitev upravnega odbora IPC-ja bo znana do konca tega koledarskega leta.

Print Friendly, PDF & Email