Parakolesarska reprezentanca Slovenije v prihajajočem vikendu pričenja z tekmovalno sezono, pred tem pa je opravila uspešne priprave v Medulinu, ki jih je organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite. Zdaj pa je napočil čas za tekmovanja.

„Najprej se bomo udeležili tekme nižjega ranga v Marini di Massa v Italiji, kjer pričakujemo močno konkurenco ter s tem vpogled v opravljeno delo. Zaradi svetovnega pokala, ki bo teden dni kasneje prav tako v Italiji, se je že na tekmo v Marini di Massa prijavilo veliko število konkurentov in s tem si obetamo resno tekmovanje, ki nam bo že teden pred svetovnim pokalom pokazalo stopnjo pripravljenosti naših parakolesarjev,“ pove trener reprezentance Aleš Suhadolnik.

Na tekmovanje odhajajo Anej Doplihar (kategorija H3), Jurij Furlanič (C3), Sergej Krajnc (C4) ter tandem Janez Cankar s pilotom Borisom Praznikom.

Vsi bodo najprej na dirki nižje kategorije v soboto, 15.4., tekmovali v cestni dirki ter naslednji dan v kronometru.

„Takoj po tej tekmi odpotujemo na prizorišče svetovnega pokala v Maniago, kjer imamo v ponedeljek in torek klasifikacije treh naših parakolesarjev, v sredo uradni trening na trasi tekmovanja, v četrtek 20.4. začnemo z tekmovanji za svetovni pokal,“ nadaljuje naš sogovornik.

Spored na tekmi svetovnega pokala

Prvi se bo v četrtek, 20.4., ob 14.00 v 13.6 km kronometru na progo podal Anej Doplihar, ki bo v soboto, 22.4., ob 16.15 štartal še na cestni dirki (68 kilometrov). Preostali del reprezentance bo v petek, 21.4., ob 13.30 tekmoval v kronometru (27,2km) ter v nedeljo, 23.4., na cestni dirki (C3 na 68km, C4 na 82,8km ter tandem na 96km).

„Osnovna pričakovanja so, da vsi pokažejo boljšo formo kot v preteklem letu. Natančnih ciljev glede uvrstitev si nismo zadali, ker je število nastopajočih ter s tem konkurenca zaradi predparalimijskega leta veliko večja kot v preteklem letu in bomo šele po prvih dveh tekmah lahko ocenjevali, kam po mestih sodimo. Realno pričakujemo, da bi Anej Doplihar pokazal zelo konkurenčne nastope ter se boril za visoka mesta v generalni uvrstitvi,“ sklene trener Aleš Suhadolnik.

Avgusta svetovno prvenstvo

Letošnji vrhunec sezone bo med 3.8. in 13.8., ko bo Glasgow gostil svetovno prvenstvo.

Foto: Sportida

Print Friendly, PDF & Email