Pred našo žensko reprezentanco odbojke sede je v mesecu aprilu prvi tekmovalni presežek v letu 2023. Slovenija bo vnovič gostila tekmovanje Zlato ligo narodov.

V Šempetru bo med 28.4. in 30.4. na sporedu tekmovanje elitnih evropskih reprezentanc, ki se bodo borile za naslov v tem prestižnem tekmovanju.

Sodelovala bo peterica: Slovenija, Ukrajina, Nemčija, Poljska in Italija.

Spored tekmovanja:

28.4.

Nemčija – Ukrajina (13.00)
Poljska – Slovenija (15.00)
Ukrajina – Nemčija (17.00)
Slovenija – Nemčija (19.00)

29.4.

Poljska – Italija (10.00)
Slovenija – Ukrajina (12.00)
Nemčija – Poljska (16.00)
Italija – Slovenija (18.00)

30.4.

Ukrajina – Poljska (9.00)
Italija – Nemčija (11.00)
tekma za 3. mesto (14.00)
tekma za 1.mesto (16.00)

Kvalitetno tekmovanje

„Merilo se bo pet najboljših držav, to bo še močnejše kot evropsko prvenstvo. Čakajo nas zelo zahtevne in izenačene tekme, težko bi določil favorita. Morda za nianso odstopa Italija,“ tekmovanje v Šempetru napoveduje slovenski selektor Simon Božič, ki poudari, da je tekmovanje Liga narodov ne le prestižno, ampak tudi rezultatsko. Na tem tekmovanju ekipe dobijo točke, ki v prihodnje vplivajo na razvrstitev pri žrebu za evropsko prvenstvo.

Sanirati poškodbe

„Slovenija ima vedno visoka pričakovanja. A kot sem že povedal: težko je napovedati. Imamo tudi nekaj težav s poškodbami. Malce smo omejeni v pripravi na tekmovanje, saj so poškodovane Suzana Ocepek, Klara Vrabič in Valentyna Brik. A bomo skušali vse to sanirati, to tekmovanje pa je za nas tudi dobra priprava za evropsko prvenstvo,“ pove selektor Božič.

Tri nove igralke

Reprezentanca se bo na ligo narodov pripravila na skupnih pripravah z Ukrajino, ki prihaja v Slovenijo. Pred to sezono je prišlo tudi do sprememb v strokovnem kadru naše reprezentance, ki se mu je pridružila izkušena reprezentantka Danica Gošnak. Selektor Simon Božič pa je napovedal, da bo na tekmovanju v Šempetru predstavil tudi nove tri mlade igralke!

Fantje, članska moška reprezentanca, pa bodo ligo narodov odigrali prihodnji mesec v Angliji.

Print Friendly, PDF & Email