Pred našo žensko reprezentanco odbojke sede je v mesecu aprilu prvi tekmovalni presežek v letu 2023. Slovenija bo od petka, 28.4., do nedelje, 30.4., vnovič gostila tekmovanje Zlato ligo narodov.

Sodelovala bo peterica: Slovenija, Ukrajina, Nemčija, Poljska in Italija.

„Priprave so potekale po načrtu. Smo pa morali malce improvizirati, v to so nas prisile poškodbe. A vse to ne menja naših želja in ciljev, kjer nas v zlati ligi narodov zanimajo najvišja mesta,“ odbojkarski spektakel v Šempetru napove selektor Simon Božič.

„Dvakrat smo se pomerili z Ukrajino, ki smo jo dvakrat ugnali, a gostje niso nastopile v najmočnejši postavi – najboljša igralka se jim je pridružila v torek. Zavedamo se, da bo zlati liga postregla z zelo izenačenimi tekmami,“ napoveduje selektor, ki bo igralke spet zbral v sredo, ko sledi še zadnja trening tekma z Ukrajino, v četrtek uradni trening, v petek pa začetek tekmovanja.

„Na tem mestu bi vse lepo povabil v Športno dvorano Šempeter, da podprejo domačo ekipo!“ še dodaja selektor.

Spored tekmovanja:

28.4.

Nemčija – Ukrajina (13.00)
Poljska – Slovenija (15.00)
Ukrajina – Nemčija (17.00)
Slovenija – Nemčija (19.00)

29.4.

Poljska – Italija (10.00)
Slovenija – Ukrajina (12.00)
Nemčija – Poljska (16.00)
Italija – Slovenija (18.00)

30.4.

Ukrajina – Poljska (9.00)
Italija – Nemčija (11.00)
tekma za 3. mesto (14.00)
tekma za 1.mesto (16.00)

Na tem tekmovanju ekipe dobijo točke, ki v prihodnje vplivajo na razvrstitev pri žrebu za evropsko prvenstvo.

Pred to sezono je prišlo tudi do sprememb v strokovnem kadru naše reprezentance, ki se mu je pridružila izkušena reprezentantka Danica Gošnak. Selektor Simon Božič pa je napovedal, da bo na tekmovanju v Šempetru predstavil tudi nove tri mlade igralke! Fantje, članska moška reprezentanca, pa bodo ligo narodov odigrali prihodnji mesec v Angliji.

Print Friendly, PDF & Email