V torek, 9. maja, se v Laškem začenja 18. I Feel Slovenia Open Thermana Laško, ki v svetu velja za največji namiznoteniški turnir za parašportnike. Tudi letošnja potrjena udeležba se ni izneverila. V Laškem bomo gostili 404 parašportnike in parašportnice iz kar 53 držav, kar je absolutni rekord v dosedanjih izvedbah turnirja. Za nemoten potem tekmovanja bo skrbelo 49 mednarodnih sodnikov, skupaj pa bo prišlo v Slovenijo več kot 750 vseh udeležencev, ki bodo nastanjeni v Laškem in Rimskih Toplicah, tekmovanje pa bo od torka, 9.5., do sobote, 13.5., potekalo v Športni dvorani Tri lilije v Laškem. Od torka do četrtka bodo potekala tekmovanja posamično, od petka do sobote pa se bodo merile dvojice.

Partner turnirja je Slovenska turistična organizacija z blagovno znamko I Feel Slovenia. Sistematično načrtovanje, razvojne in promocijske aktivnosti, trajnostna in digitalna transformacija ter sodoben pristop k pozicioniranju Slovenije na globalnem turističnem zemljevidu so prizadevanja, s katerimi je STO še posebej v zadnjih letih povečala prepoznavnost in ugled dežele kot varne, avtentične, trajnosti zavezane butične destinacije, odgovorne do naravnega okolja, gostov, zaposlenih v turizmu, lokalnega prebivalstva ter ekonomskih subjektov. Vse to se prepleta tudi na turnirju v Laškem.

Ključne povezave za spremljanje turnirja:

:: Uradna spletna stran turnirja I Feel Slovenia Open Thermana Laško

:: Aplikacija za spremljanje turnirja v Laškem

Ključni fakti o tekmovanju:

:: tekmovanje bo potekalo od 9. do 13. maja v dvorani Tri lilije

:: sodeluje 53 držav, 404 parašportnice in parašportniki

:: Slovenija z osemčlansko reprezentanco

Osmerica v reprezentanci Slovenije

Slovenija, naša reprezentanca, se bo v Laškem predstavila v številčni zasedbi, ki jo vodi selektor Ožbej Poročnik. Spomnimo – Luka Trtnik je lani v Laškem v svoji kategoriji segel po bronasti kolajni. Slovenija v Laško prihaja z osemčlansko tekmovalno zasedbo.

Gre za postavo izkušenih in novincev na mednarodni sceni. Pričakovanja zaradi nepotrebnega pritiska pred močnim turnirjem v Laškem ne bom razkrival. Si pa želim, da vsak od nastopajočih da od sebe svoj maksimum in prikaže svojo najboljšo igro. Zadnja štiri leta, odkar sem selektor reprezentance, so vsi igralci in igralke na največjih turnirjih konstantno osvajali medalje in napredovali na lestvici, kar priča da v danih razmerah delamo dobro,“ optimistično napove tekmovanje slovenski selektor Ožbej Poročnik, za Slovenijo pa bodo v Laškem tekmovali Primož Kancler, Bojan LukežičBarbara Meglič, Andreja Dolinar, Karin Praček, Ljubiša Gajič, Peter Jereb, Tomaž Rabuzin, Luka Trtnik, Alen Bečirević „Že na letošnji turnir v italijanski Lignano sem peljal osem igralcev in igralk, od tega tri na klasifikacijo. Nekateri trenerji reprezentanc drugih držav so mi v šali dejali, če sem pripeljal pol Slovenije s sabo (smeh). Sporočilo s številčno udeležbo pa je jasno, naj bo vzpodbuda za vse (športnike) invalide, da se tudi sami pričnejo ukvarjati s tem lepim športom,“ poudari selektor Slovenije

Print Friendly, PDF & Email