Po štiriletnem prisilnem premoru je Slovenija spet gostila mednarodni teniški turnir za gluhe in naglušne. Tekmovanje se je sklenilo v nedeljo v Murski Soboti, kjer so se najboljše in najboljši na svetu merili v moški in ženski konkurenci.

Veliki zmagovalec Slovenia Deaf Open v Murski Soboti je postal Čeh Jaroslav Šmedek, ki je v finalu, 6:4, 0:6 in 6:4, premagal Madžara Gabora Mathea, v borbi za 3.mesto pa je naš tenisač Marino Kegl s 6:0, 6:4 odpravil Grka Grigoriosa Samartsidisa. Marino je v polfinalu z 2:6 in 2:6 klonil ravno proti kasnejšemu prvaku.

Tudi v ženski konkurenci je šla zmaga na Češko. Slavila je Katerina Blaščikova, ki je ugnala Slovakinjo Janko Janošikovo z rezultatom 6:1, 6:2. Tretje mesto je osvojila Staša Srbulović iz Srbije, ki je premagala Carolino Vidal iz Francije z rezultatom 7:5, 6:1.

Turnir pod imenom Slovenia Deaf Tennis Open 2023 je potekal na teniških igriščih Teniškega kluba Murska Sobota, častni gost na otvoritvi turnirja pa je bil župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj.

Print Friendly, PDF & Email