Iz Švice se je domov vrnil slepi tekač Robi Kogovšek (spremlja ga Jan Trček), ki je nastopil v teku na 400 in 1500 metrov.

Robi je uvodoma tekel na 400 metrov in s časom 58.42 zasedel 6. mesto. Postavil je svoj osebni rekord, za normo za prihajajoče svetovno prvenstvo pa se žal ni izšlo. Na 1500 metrov je prišel v cilj s časom 4:49.49.

„Nastop je bil povprečen. Klub temu da je bil osebni rekord, smo pričakovali boljši rezultat, sploh po zadnjih kontrolnih tekih. Res pa je, da je poškodba pustila posledice, je pa bila tudi prva tekma letos. Po pogledu posnetka je bil cel tek od starta Robija do konca tehnično slabo speljan. Predvsem slabo delo rok obeh in usklajenost, kar vpliva tudi na celo koordinacijo teka. Na 1500 m je čas 4:49.49 dve sekundi slabši od lanskega teka,“ je trener Roman Kejžar ocenil Kogovškov nastop.

„Čakamo na posebno vabilo za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo letos julija v Parizu. Če tega ne bo, se pripravljamo naprej, odtečemo kakšno tekmo v Sloveniji v okviru atletskih tekmovanj. V jesenskem delu sledi nastop na mitingu v Zagrebu. Tam spet štartamo na normo za svetovno prvenstvo, ki bo maja 2024 na Japonsko, štartamo pa tudi na B normo za paralimpijske igre,“ še dodaja Kejžar.

Print Friendly, PDF & Email