S tekmo svetovnega pokala v parastrelstvu se je začela sezona tekmovanj za 226 strelcev iz 41 držav, ki so se merili v Južni Koreji. Slovensko ekipo so sestavljali Anton Bavec (zračna in MK pištola 50 metrov), Franček Gorazd Tiršek (zračna  puška stoje in leže ter MK puška leže 50 metrov) in trenerja Andreja Gorjup in Renato Šterman.

V disciplini puške malega kalibra na razdalji 50 metrov je Tiršek tekmovanje začel dobro in po polovici tekmovanja zasedal mesta okoli prve deseterice. V nadaljevanju je nekaj slabih strelov Gorazda oddaljilo od osmega mesta, ki še pelje v finale, tako da je na koncu zasedel 22. mesto. Gorazd je sicer svetovni pokal v Južni Koreji začel v disciplini zračne puške v stoječem položaju, kjer je po slabem uvodu in zelo dobremu nadaljevanju ostal brez finala, zasedel je končno 16. mesto.

Ob zaključku svetovnega pokala v korejskem Changwonu je Franček Gorazd Tiršek nastopil še z zračno puško v ležečem položaju.  Čeprav težave z opremo (težave so bile prisotne ves čas tekmovanja) niso bile odpravljene v celoti, je bil Gorazd  pred zadnjimi desetimi streli blizu finala, na koncu pa za finalom zaostal za 1,8  točke (kroga), kar mu je na koncu prineslo 16. mesto.

Predzadnji dan svetovnega pokala za parastrelce je v disciplini streljanja s pištolo malega kalibra na razdalji 50 metrov nastopil Anton Bavec. Bavec je v svojem prvem nastopu v tej disciplini zasedel 26. mesto. Bavec se je predstavil tudi v disciplini zračne pištole. Toni je po slabem začetku ni uspel dvigniti nivo natančnosti v nadaljevanju tekmovanja in z zanj skromnim rezultatom na koncu zasedel 34. mesto.

 

:: Uradni rezultati tekmovanja v Južni Koreji

Print Friendly, PDF & Email