V Romuniji se je končalo evropsko prvenstvo slepih in slabovidnih kegljačev. Slovenija se domov vrača s šestimi kolajnami.

Uvodoma je moška reprezentanca slepih in slabovidnih kegljačev s 3922 podrtimi keglji osvojila zlato v ekipni konkurenci. Drugo mesto je zasedla Hrvaška (3791), tretje pa Romunija (3733). Prvaki so igrali v postavi Mitja Osolnik (podajala mu je Karmen Praznik), Slavko Muhič (podajal mu je Silvo Oražem), Igor Žagar (podajala Marija Fras), Jože Lampe (podajala je Jelka Orban), Sašo Kajtna, Marjan Žalar.

Po uvodnem uspehu v moški ekipni konkurenci je sledil nov evropski naslov: Dvojec Jelka Orban&Sašo Kajtna je osvojil 1. mesto v mešanih dvojicah. Za njima sta se zvrstili ekipi Hrvaške in Poljske.

Piko na i so v naši reprezentanci postavili na zadnji dan tekmovanja. V kombinaciji posamično se je srebra veselila Jelka Orban, v kombinaciji je bil bronast Mitja Osolnik, Sašo Kajtna je osvojil srebrno v posamični konkurenci, zlato pa v kombinaciji.

„Glede na vložek je bilo evropsko prvenstvo zelo uspešno. Od desetih tekmovalcev smo imeli sedem finalistov, od tega smo še v soboto, zadnji dan tekmovanja, osvojili štiri kolajne. Z moško ekipo smo postali evropski prvaki, zlato smo osvojili tudi v tandemu,“ je po koncu tekmovanja povedal trener Sašo Kajtna.

Slovenija je nastopila v postavi Miha Oražem, Karmen Vogrič, Slavko Muhič, Mitja Osolnik, Igor Žagar, Jože Lampe, Tomaž Furlan, Marjan Žalar, Marija Fras, Jelka Orban, ekipo je vodil trener Sašo Kajtna.

Print Friendly, PDF & Email