Reprezentanca v paraplesu se je izkazala na tridnevnem tekmovanju na Poljskem.

V soboto je Tamara Mahorič v svojem debiju v kategoriji Single women class 2 zasedla 11. mesto. Lara Nedeljković pa je ponovno z odličnim plesom prav tako v kategoriji Single women class 2 priplesala na stopničke in osvojila odlično 3. mesto. Nastija Fijolič, ki je tokrat tako v vlogi vodje odprave kot tudi tekmovalke, se je v kategoriji Single women class 1 uvrstila v finale in osvojila odlično 5. mesto.

Drugi tekmovalni dan je na paraplesnem tekmovanju na Poljskem slovenske barve zastopala Nastija Fijolič. V kategoriji Single women freestyle class 1 je zasedla odlično 6. mesto in z rezultatom 17.8 točke dosegla normo za svetovno prvenstvo. Nastopila je tudi v novonastajajoči se kategoriji Power wheelchair, kjer je z odličnim plesom osvojila 1. mesto.

„Z nastopi slovenskih tekmovalk sem bil zelo zadovoljen,“ je po prvem dnevu povedal trener Andrej Novotny, po nedeljski tekmi pa je pristavil: “Nastija je danes odplesala odlično in se že veselim njenih naslednjih tekmovalnih nastopov.“

Tekmovanju na Poljskem letos sledijo še IPC tekmovanja v Tokiu (Japonska), Košicah (Slovaška) ter Pragi (Češka). Sezona tekmovanj v para plesu se bo končala v novembru s svetovnim prvenstvom v Italiji. Pred tem bo v soboto, 10. junija, še zadnje letošnje državno prvenstvo, kjer se predstavijo vsi slovenski para plesalci (tudi tisti, ki še čakajo na prvo mednarodno udeležbo).

:: Uradni rezultati tekmovanja

Lomianki 2023 Para Dance Sport Polish Open

Print Friendly, PDF & Email