V soboto, 3. junija 2023 je Športno društvo Plavalček uspešno izvedlo že 8. mednarodni miting v plavanju za invalide, ki je potekal na bazenu Brestanica. Tekmovalo je 85 paraplavalcev iz 10 klubov iz Slovenije in Hrvaške. V imenu Mestne Občine Krško je tekmovalce in obiskovalce nagovorila podžupanja Brigita Piltaver Imperl, v imenu organizatorja pa predsednica Športnega društva Plavalček Tatjana Lapuh.
Za nekatere paraplavalce je bila to prva tekmovalna izkušnja, medtem ko so ostali že izkušeni tekmovalci.

Po končanem tekmovanju so potekale podelitve, in sicer absolutno, torej po največjem številu IPC točk in ne po klasah invalidnosti.
Pri domačinih je iz Športnega društva Plavalček nastopilo 15 paraplavalcev, najbolj pa je skozi celotno tekmovanje izstopal Tilen Mijoković, ki je v absolutni razglasitvi stopil kar sedemkrat na stopničke in tako osvojil štiri zlate medalje na 50m prsno, 100m prsno, 50m hrbtno in 50 m prosto. Trikrat pa je bil srebrn na 100m prosto, 200m prosto in 50m delfin.
Plavalček Maj Režman je osvojil absolutno prvo mesto na 200m prsno, pri dekletih pa so iz Športnega društva Plavalček medalji osvojili še Diana Žibert na 50m prsno in  Maja Bartolj na 100m prosto.

Nastopile so tudi štiri mešane štafete na 4x 50m prosto, kjer je prvo mesto slavila domača ekipa Športnega društva Plavalček, v postavi: Maj Režman, Miha Pavlič, Ivan Lesnika in Tilen Mijoković. Drugo in tretje mesto sta zasedli ekipi iz PK Velenje.
Vsem paraplavalcem iskreno čestitamo, je v imenu organizatorjev zapisala Tatjana Lapuh.

:: Rezultati 8. mednarodni Plavalčkov miting 2023

Tekst: ŠD Plavalček
Foto: ŠD Plavalček

Print Friendly, PDF & Email