Poljsko mesto Mislovice bo ta konec tedna gostilo turnir ženske klubske evrolige v odbojki sede. V boj za prvaka omenjenega tekmovanja tudi Robust iz Šempetra v Savinjski dolini, ki brani lanskoletno prvo mesto.

Evroliga, odbojka sede:

9.6.
Robust – Mozdulj (14.30)
Paravolley Siena – Robust (17.30)

10.6.
Robust – KSO Bonsa Zenica (9.30)
Robust – Dream Volley Pisa (12.30)
Kijev Ukrajina – Robust (18.30)

:: POVEZAVA DO PRENOSA VSEH TEKEM

Tekma za peto (9.00), tretje (10.00) in prvo (11.00) mesto bodo na sporedu v nedeljo, 11. junija.

Pred slabim letom dni, ko je tekmovanje v organizaciji evropske paraodbojkarske zveze potekalo na istem mestu, so se Slovenke prvič merile z evropsko klubsko elito, na koncu pa pometle z vso konkurenco. Na poti do zlata so dvakrat odpravile KSO Bosna Zenico in madžarski Mozdulj ter enkrat poljski Para Volley Slesio.

»Letos bo konkurenca še močnejša!« pred odhodom na jug Poljske poved trener Simon Božič in nadaljuje: »Evroligi sta se pridružila dva nova kluba in sicer iz Kieva, ki ga sestavlja ukrajinska reprezentanca, ter italijanski prvaki iz Pise. Oba spadata med favorite tekmovanja!«

A z najvišjimi se na Poljsko podaja tudi slovenska odprava. »Naša želja je finale, nato pa vsi dobro vemo, kaj se lahko na tej odločilni tekmi. Imamo zelo solidno ekipo in videli bomo, kako se bodo stvari odvile,« še pristavi Božič. Ekipo Robusta bodo sestavljale Suzana Ocepek, Tija Vrhovnik, Lena Gabršček, Klara Vrabič, Jana Ferjan, Bogomira Jakin, Valentina Brik, Maša Božič in Katja Banko.

Slovenski klub bo nastope začel v petek, ko se bo ob 14.30 pomeril z Mozduljem. Tri ure za tem ga čaka še dvoboj s Silesio. V soboto nato sledijo še dvoboji z Bosno iz Zenice (9.30), Piso (12.30) in Kievom (18.30). Tekme za končno razvrstitev sledijo v nedeljo. Glede na uvrstitev v prvem delu se bodo ekipe merile za peto, tretje in prvo mesto.

Vir: OZS

Print Friendly, PDF & Email