Pred slepim atletom Robijem Kogovškom so številni izzivi. Letos julija ga v Parizu čaka svetovno prvenstvo v teku na 400 metrov. Želi do norme, ki mu bo prihodnje leto omogočila prvi nastop na paralimpijskih igrah, gostil jih bo prav Pariz. Maja prihodnje leto bo Robi tekmoval tudi na svetovnem prvenstvu na Japonskem. Robi je tudi predan in uspešen študent uporabne matematike na inštitutu Jožef Štefan. Po novem bo imel na svoji športni pot ob sebi tudi podjetje, ki ga bo pri tem podpiralo. Peter Tevž, lastnik podjetja GMM PROIZVODNJA d.o.o., se je odločil, da s štipendiranjem podpre nadarjenega paraatleta Robija Kogovška.

„Radi sodelujemo in pomagamo tistim, ki so naše pomoči in sodelovanja potrebni in vredni. Prepričan sem, da bo Robi v ekipi skupaj s trenerjem Romanom Kejžarjem dobro tekmoval in ob tem bil enako uspešen tudi na fakulteti. Podporo Robiju razumemo kot naše poslanstvo in izkaz družbene odgovornosti. Smo proizvodno-izvozno usmerjeno podjetje. Trenutno imamo mnogo naročil in ne moremo vsega pravočasno narediti in dobaviti. Robiju in njegovi ekipi ter paralimpijskemu komiteju v njegovem poslanstvu in odličnem delu, ki ga izvajajo, pa želim še mnogo uspehov,“ je ob podpisu pogodbe povedal Peter Tevž.

„Najprej bi se rad zahvalil ga. Alenki Tevž, moji učiteljici, ki mi je pomagala pridobiti sponzorja, podpornika podjetje GMM PROIZVODNJA d.o.o. Brez podpore in vzpodbude ga. Alenke Tevž nam to ne bi uspelo. Zelo sem vesel in ponosen, ker me je podprlo tako uspešno podjetje. Čutim, da nekdo v meni resnično vidi potencial in verjame v to, kar počnemo z ekipo. Taka podpora mi daje še dodaten motiv in zagon za delo naprej,“ je bil navdušen Robi.

„Tega sodelovanja smo zelo veseli, do tega pa je prišlo povsem spontano. Robijeva učiteljica na Centru IRIS je bila vezni člen med Robijem in podjetjem. Razmišljala je, kako bi Robiju pomagala, ker je opazila, kako napreduje v atletiki, kjer pa ni nikoli dovolj sredstev. Zaradi svojega hendikepa pa Robi tudi težko zasluži. Zato nam je podpora podjetja GMM PROIZVODNJA d.o.o. res dobrodošla. Dobil bo osnovno štipendijo in pomoč ekipi, da bomo lažje delali in se razvijali. Da gremo v vrhunske zgodbe in dosežemo vrhunske rezultate,“ se podpore veseli tudi Robijev trener Roman Kejžar.

„Osebna sponzorstva so zelo pomembna za naše športnike. Sistemska financiranja so, tega so športniki deležni. A razliko ustvarjajo taka osebna sponzorstva in štipendije, kot je to v primeru Robija Kogovška in podjetja. Taki načini podpore so zelo pomembni in v veliko pomoč športnikom pri doseganju zastavljenih ciljev. Dejstvo je, da se jim s tako podporo dvigne kvaliteta treninga in povečajo možnosti. S takimi sponzorstvi pa do izraza prihaja tudi družbena vključenost naših parašportnikov z drugimi športniki neinvalidi. Robi je v tem hipu športnik, ki ima strogo in jasno začrtano pot. Rezultati nakazujejo dober razvoj na mednarodni ravni. S to štipendijo bo še korak bližje vrhunstvu,“ pa je bil podpisa sodelovanja med Robijem Kogovškom in podjetjem GMM PROIZVODNJA d.o.o. vesel Damijan Lazar, predsednik Zveze ŠIS-SPK.O podjetju GMM PROIZVODNJA d.o.o.:

Podjetje za industrijski razvoj, konstruiranje in proizvodnjo GMM PROIZVODNJA d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993 kot pravni naslednik skupne (JV) družbe z več kot 40 leti izkušenj na področju proizvodnje, projektiranja, storitev ter prodaje in trženja. GMM PROIZVODNJA d.o.o. ponuja različne storitve v obdelavi kovin in sicer: laserski razrez, CNC krivljenje, varjenje, barvanje in cinkanje, sestavo komponent in produktov, CNC rezkanje in struženje, preoblikovanje, razvoj, prototipiranje in testiranje izdelkov. V podjetju stremimo k nenehnem tehnološkem razvoju ter se ponašamo z zanesljivim strojnim parkom, visoko kvalificiranim osebjem, odlično razvojno ekipo in široko razvejano mrežo podizvajalcev v neposredni bližini: predvsem na področjih Al litja, Al tlačnega liva, cinkanja in vseh vrst proti-korozijske zaščite.

Print Friendly, PDF & Email