Z dobrimi rezultati v tej sezoni navdušuje tudi gluha atletinja Leja Glojnarič, ki se pripravlja na prihajajoče evropsko prvenstvo, ki bo konec avgusta na Poljskem.

„Letošnje leto oziroma letošnja sezona je dobra, kar smo že dokazali z nastopi. Leja pridno trenira in tekmuje. Tekmujeva v različnih disciplinah zaradi mnogoboja, posvečava se pa tudi več oviram in skoku v višino. Letošnja sezona je dobra,“ začne trener Iztok Glojnarič.

„Tek na ovire je na članskem državnem prvenstvu odtekla dobro s časom 14,47, kar je njen nov osebni rekord in bilo je dovolj tudi za finale. V skoku v višino je na državnem prvenstvu osvojila 3. mesto z višino 168 cm. Letos je v Zagrebu na mitingu že preskočila tudi 172 cm, kar je lep obet za prihajajoče evropsko prvenstvo gluhih. V Zagrebu je popravila tudi osebni rekord v skoku v daljino, ki je sedaj 544 cm. Vsi ti rezultati so odraz dobrega dela,“ postreže oče in trener z rezultati.

„Pričakovanja niso visoka, predvsem bi rada ponovila te rezultate tudi na EP. Nekako se oklepam svojega recepta, da atlet ne čuti pritiska in da greva na EP predvsem po dobre rezultate in morda po kakšen osebni rekord. Sicer Leja pravi, da bi rada v mnogoboju prebila mejo 5000 točk, v višini pa morda popravila osebni rekord, ki je 174 cm. Trenutno naju danes čaka še zadnje tekmovanje pred EP. Leja danes tekmuje v Čakovcu, kjer se bo merila v teku na 200 m in v skoku v daljino. Sva optimistična, upava, da bova cela prišla na EP,“ sklene Iztok Glojnarič.

Print Friendly, PDF & Email