Julija se vsakič znova razveselimo, ker se odpravimo v Laško, kjer naš košarkarski as, eden in edini zlati kapetan, Goran Dragić s svojo fundacijo gosti svoj košarkarski kamp. Tudi leto smo dobili vabilo, da mladim predstavimo parašport. Danes je bil en krasen dan, mladi so z veseljem prisluhnili, še raje pa preizkusili kar sedem športnih panog. Se razume: vse je preizkusil tudi Goran.
Mladi so tako spoznali košarko na vozičkih (predstavila sta jo Žiga Kobaševič in Simon Gračnar), poligon za slepe in golbal (Kristina Žagar), boccio (Maja Bobnar in Blaž Adamlje), odbojko sede (Lena Gabršček in Jana Čander), paralokostrelstvo (Brina Božič in Jerneja Štarkel), paraatletiko (Janez Hudej in Nejc Stakne) in curling na vozičkih (Gregor Verbinc in Anja Pečaver).
Dogodek je potekal v telovadnici Osnovne šole Primoža Trubarja, PŠ Debro v Laškem, parašport je spoznalo 140 otrok. Goranu in ekipi hvala za povabilo, naklonjenost, pomoč ter izvrstno kosilo v Thermanu Laško, celotnemu kampu pa srečno in uspešno. Kot smo rekli: se vidimo čez leto dni!

„Vsako leto nas Goran Dragić povabi k sodelovanju in se nam pri aktivnosti tudi pridruži. Letos smo predstavili sedem športov 140 mladim košarkarjem. Povabilo smo prejeli že za drugo leto zapored, kar pomeni, da smo nalogo ponovno odlično izpeljali. Zahvaljujemo se Fundaciji Gorana Dragića in obljubljamo, da v Laško pridemo s še večjo paleto parašportov,“ je po koncu dogodka povedala Jana Čander, strokovna sodelavka Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja.

Print Friendly, PDF & Email