Ljubljana je od petka do nedelje že tretjič zapored gostila močan mednarodni turnir v paraodbojki na pivki Beach Paravolley Ljubljana 2023.

Dobra konkurenca

V moški konkurenci so se igralci pomerili tako v paraodbojki na mivki stoje kot v odbojki na mivki sede. Stoje so se merili igralci s Slovaške, Poljske ter iz Italije in Kazahstana, v odbojki na mivki sede so ekipe prispele v Ljubljano s Hrvaške, iz Bosne in Hercegovine, Gane, Grčije, Latvije in Slovenije. Žensko tekmovanje je potekalo v odbojki na mivki sede, konkurenca pa odbojkarice s Hrvaške, Poljske in iz Slovenije.

Trije prvaki

Poljska je nadaljevala s svojo prevlado v Evropi. V Ljubljani so že tretjič zapored slavili v moški konkurenci stoje. V moški konkurenci sede je šlo zlato v Bosno in Hercegovino, zmago je slavila ekipa Spid Sarajevo, v ženski konkurenci pa so bile zlate odbojkarice s Hrvaške (SDI Hrabri).

Paraodbojka ženske sede:
1. ŠDI Hrabri
2. OK Šempeter
3. ŠDI Ljubljana

Paraoodbojka moški stoje:
1. Poljska
2. Slovaška
3. Italija

Paraoodbojka moški sede:
1. Spid Sarajevo
2. Latvija
3. Iok Zagreb
4. IŠD Šempeter

„Menim, da je za nami zopet odlično izpeljan turnir v paraodbojki na mivki. Zasluge, da smo turnir v Ljubljani organizirali že 3. leto zapored gredo ekipi, ki so jo sestavljali Boštjan Hrašar, Darko Đurić in Lena Gabršček. Tu si seveda se naši sponzorji, ki so v nas videli potencial ter tako ali drugače podprli naš turnir. Največja zahvala, da je bil turnir v celoti izpeljan, tako kot je potrebno pa gre našim prostovoljcem. Njihova pomoč na samem turnirju je bila ključna, da se je turnir odvijal brez zapletov. Tudi v letošnjem letu smo v Ludusu spremljali napete obračune v odbojki na mivki. Čeprav šport še ni tako zelo poznan ter razširjen, smo tudi z našim turnirjem dodali košček v mozaiku k promociji paraodbojke na mivki, ki bo letos tudi prvič igrana na sredozemskih igrah v Grčiji v mesecu septembru. Čestitke vsem ter se vidimo drugo leto v Ljubljani!“ pa je v imenu organizacijske ekipe povedala Tija Vrhovnik.

Foto: Siniša Kanižaj

Print Friendly, PDF & Email