Po uspešnem nastopu na svetovnem prvenstvu na Češkem v naši lokostrelski reprezentanci nadaljujejo s tekmovanji. Tako je reprezentant Dejan Fabčič s trenerko Brino Božič odpotoval v Združene države Amerike, kjer bo v Chicagu tekmovali na tekmi, katere rezultati štejejo za svetovno rang lestvico.

Živa Lavrinc, na svetovnem prvenstvu na Češkem je s 7. mesto v posamični konkurenci prišla do paralimpijske kvote in vozovnice za paralimpijske igre v Parizu, bo tokrat no tekmovanje izpustila.

„Glede na že doseženo kvoto in dojenčka je prava odločitev, da so misli pri njej usmerjene na evropsko prvenstvo in kar se da dobro pripravo nanj. Tekma v ZDA je zahtevna zaradi poti in “jet laga”. Dejan Fabčič ima v Chicagu dobre možnosti. Še vedno čakamo končno štartno listo, da bi lahko bolj konkretno ocenili konkurenco… Sicer pa tudi to ni ravno pomembno. Tekma bo najverjetneje vetrovna, tako kot je bilo svetovno prvenstvo. Dejan v vetru vsako leto strelja bolje, saj ima več izkušenj, pa tudi močnejši lok, ki pri tem veliko koristi. Ne glede na vse, je prioriteta odstreljati tehnično dobro ter se dobro odzivati na spremembe vetrovnih razmer. Verjamem, da lahko v dvobojih premaga kogarkoli,“ tekmovanje napove trenerka Brina Božič.

Prvi trening bo Dejan opravil, jutri, v sredo, 2.8., 3.8. sledi uradni trening, 4.8. pa kvalifikacije.

Print Friendly, PDF & Email