V teh dneh v Glasgowu poteka svetovno prvenstvo kolesarjev, v okviru tekmovanja pa se bodo na Škotskem predstavili tudi parakolesarji. Slovenske barve bo branil 30-letni Anej Doplihar iz Dornberka, na tekmovanju ga spremlja trener Aleš Suhadolnik.

„Na Škotsko se odpravljava v ponedeljek. Žal je v reprezentanci le Anej, realno je on edini v tem trenutku sposoben odmevne uvrstitve. Anej se je na najpomembnejšo tekmo sezone kvalitetno pripravljal in med samim trenažnem procesom težav ni bilo. Prvič se je Anej odpravil tudi na višinske priprave in trenutna situacija oz. pripravljenost nakazuje, da se je njegovo telo pozitivno odzvalo na višino in da je v dobri formi. Tako smo v ekipi optimistični, da nam uspe odmeven rezultat,“ pred tekmovanjem pove Suhadolnik.

Anej bo v sredo, 9.8., tekmoval v kronometru, dva dni kasneje ga čaka še cestna dirka.

„Realno največ pričakujemo od cestne dirke in manj od vožnje na čas. Takoj po svetovnem pa potujemo na evropsko prvenstvo v Rotterdam, kjer Aneja prav tako čaka dvojni program,“ še doda Suhadolnik.

Najvišje lani

Aneja čaka 4. svetovno prvenstvo. Debitiral je leta 2019 na Nizozemskem, kjer je bil 32. v cestni dirki, 34. pa v kronometru. Leta 2020 je svetovno prvenstvo v Belgiji zavoljo COVID-19 odpadlo. Leta 2021 je svetovno prvenstvo gostila Portugalska, Doplihar je bil 15. na cestni dirki, 17. v kronometru. Lani je svetovno prvenstvo potekalo v Kanadi, kjer je Doplihar dvakrat zasedel 10. mesto.

Foto: Sportida

Print Friendly, PDF & Email