V novo sezono pogleduje tudi paraalpski smučar Jernej Slivnik, ki je minule dni v Belgiji že postavljal temelje prihodnjim mesecem. Jernej in njegov trener Roman Podlipnik sta se vrnila iz Belgije, kjer sta trenirala v zimski športni dvorani. Podobno premorejo tudi v Litvi.

„Za nami so štirje dnevi dobrih treningov v Belgiji. Taka vadba v dvorani je vse bolj iskana, predvsem zaradi stanja evropskih ledenikov,“ pove trener Podlipnik, ki se zaveda, da Jernej vadi čim več ponovitev, trening v takem športnem kompleksu pa to omogoča.

Slivnik in Podlipnik načrtujeta, da se v Belgijo odpravita še konec tega meseca, potem pa nadaljujeta z vadbo. Vmes Jernej nabira kondicijo, pri tem mu pomaga trener Igor Justin, s katerim je Slivnik v preteklosti že uspešno sodeloval.

„V letošnji sezoni ni svetovnega prvenstva ali paralimpijskih iger, bo pa na nek način vrhunec sezone zagotovo finale svetovnega pokala, ki pa bo pri nas v Kranjski Gori. Tega se zelo veselimo,“ poudari Podlipnik. Finale svetovnega pokala se bo v Kranjski Gori začelo 12. marca 2024.

„Sezone se veseliva. To bo pomembna sezona za Jerneja, da se stabilizira na vseh področjih in potrdi svoje kvalitete. To zna in zmore ob zvrhani mere volje in lastnega angažmaja,“ še doda Podlipnik.

Print Friendly, PDF & Email