Jutri, v torek, se s kvalifikacijami v Rotterdamu začenja paralokostrelsko evropsko prvenstvo. Slovenske barve bosta branila Živa Lavrinc in Dejan Fabčič, spremlja ju trenerka Brina Božič.

Najprej kvalifikacije, potem za medalje

Lokostrelci pričnejo s kvalifikacijami v torek, nato se naslednje dni zvrstijo individualni in ekipni dvoboji. Nastopila bosta Živa Lavrinc in Dejan Fabčič.

„Posebna čast je tekmovati na prvih evropskih paraigrah oz. prvenstvu. Ta sistem smo lani videli v Münchnu pri neinvalidih, le leto zatem pa imajo tudi invalidi svoj multi-športni dogodek, kjer so združili evropska prvenstva več športov in prizorišča strnili skupaj. Zagotovo bo na tak način večje zanimanje tudi s strani gledalcev,“ pred tekmovanjem pove trenerka Brina Božič.

Dobra forma

Njena varovanca sta v dobri formi. Živa Lavrinc je prejšnji mesec na svetovnem prvenstvu s 7. mestom pristreljala paralimpijsko kvoto, v dvojicah sta bila z Dejanom na koncu 5., korak do kvote. Dejan Fabčič je dobro formo potrdil pred dnevi na močni mednarodni tekmi v Chicagu. Zato so tudi to pot pričakovanja visoka.

Lani v Rimu

Živa Lavrinc in Dejan Fabčič sta na lanskoletnem evropskem prvenstvu v mešanih dvojicah zasedla 4. mesto, v individualni konkurenci pa sta bila deveta.

Print Friendly, PDF & Email