V  Sheffieldu je vse pripravljeno za jutrišnji začetek evropskega prvenstva v paranamiznem tenisu. Na šestdnevnem tekmovanje se bo merilo 267 igralk in igralcev iz 35 držav, tekmovali bodo v posamični konkurenci in dvojicah.

Naša reprezentanca je včeraj odpotovala v Anglijo. Slovenija bo nastopala v postavi Luka Trtnik, Andreja Dolinar in Ljubiša Gajić. „Kakšna je forma, se bo videlo na samem prvenstvu v primerjavi s konkurenco. Pričakovanja gredo iz tekmo v tekmo v upanju na kakšen odmeven rezultat. Naši igralci so dobro pripravljeni, za vrhunski rezultat pa se mora vedno poklopiti več dejavnikov,“ pred začetkom tekmovanja napove selektor Ožbej Poročnik. Za reprezentanco so kvalitetne priprave, ki so jih opravili v Laškem, kjer je kamp gostil Gorazd Vecko, in v Izoli v NTK Arrigoni, kjer deluje naš selektor Poročnik.

Evropsko prvenstvo je eden največjih turnirjev v paralimpijskem koledarju in letošnji dogodek je še posebej pomemben, saj je na voljo 22 mest na paralimpijskih igrah 2024, saj si bodo zmagovalke in zmagovalci v posamičnem razredu za moške in ženske (dvakrat po 11 skupin) zagotovili nastop na paralimpijskih igrah, Igralci lahko pridobijo tudi točke za svetovno lestvico, ki prispevajo k kvalifikacijam za Pariz.

Na tekmovanju bo tudi nekdanja paralimpijska prvakinja Mateja Pintar Pustovrh, ki bo tudi to pot v vlogi komentatorke.

Print Friendly, PDF & Email