Po prvih dveh tekmovanja se je za našo trojico končalo evropsko prvenstvo v namiznem tenisu v Sheffieldu. Najbližje napredovanju je bil Luka Trtnik, ki je izpadel po krogu, v ekipi sta bila še Andreja Dolinar in Ljubiša Gajić.

Reprezentanca EP 2023

Luka Trtnik je prvi dan premagal Poljaka, ki je 10. igralec na svetu, potem pa žal izgubil z Angležem. Ljubiša Gajić je imel vse niti napredovanja v svojih rokah. S 6:2 je vodil pri rezultatu 2:2 v setih, a žal kasneje popustil. Andreja Dolinar je imela v svoji skupini igralko iz 5. klasifikacijske skupine in dve izvrstni igralki iz skupine 4, žal ni imela večjih možnosti za napredovanje.

„Luka je igral v ponedeljek zelo dobro, v torek pa ni bil pravi. Ampak takšen je namizni tenis. Gajiću je kot omenjeno zmanjkalo kanček sreče. Andreja pa žal ni bila kos najboljšim igralkam iz njene kategorije. Gremo naprej! Z izbrano ekipo smo z zadnjem času delali veliko, kar je v praksi pomenilo tudi po ur treninga dnevno. Vsi igralci so v danem trenutku poskušali dati vse od sebe in to cenim,“ je po tekmovanju povedal glavni trener Ožbej Poročnik.

Nastopi naših na EP 2023:

4.9.
Deigsler – Trtnik 2:3
Suchanek – Gajić 3:0
Lundback – Dolinar 3:0

5.9.
Shackleton – Dolinar 3:0
Trtnik – Bishop 0:3
Gajić – Ruep 2:3
Mikolaschek – Dolinar 3:0

Evropsko prvenstvo je eden največjih turnirjev v paralimpijskem koledarju in letošnji dogodek je še posebej pomemben, saj je na voljo 22 mest na paralimpijskih igrah 2024, saj si bodo zmagovalke in zmagovalci v posamičnem razredu za moške in ženske (dvakrat po 11 skupin) zagotovili nastop na paralimpijskih igrah, Igralci lahko pridobijo tudi točke za svetovno lestvico, ki prispevajo k kvalifikacijam za Pariz.

Na tekmovanju je nekdanja paralimpijska prvakinja Mateja Pintar Pustovrh, ki je to pot v vlogi televizijske komentatorke.

Print Friendly, PDF & Email