Letos so se slovenski tekmovalci, paraplegiki in tetraplegiki, po dolgih sušnih letih ponovno udeležili mednarodnega atletskega tekmovanja, ki je bilo na Češkem konec avgusta.

Šport Atletika Olomouc

Udeležbo na tekmovanju je zagotovila Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski Paralimpijski komite. Slovenijo so zastopali tekmovalka, Metoda Žnidarec in trije tekmovalci: Nejc Stakne, Aljoša Habjan ter Žan Kranjc. Za asistenco sta skrbeli Manca Blaznik Manca in Sara Kovač Grželj, ekipo je vozil Jože Stakne.

Tradicionalno tekmovanje

Odprto prvenstvo Češke je vsakoletno mednarodno paraatletsko tekmovanje za vse kategorije invalidnosti, ki ga organizira Atletski klub Olomouc. Tekmovanje je štelo tudi za prvenstvo Češke republike – za odrasle in mladince. Tekmovanje je sankcionirano in zahvaljujoč temu lahko njeni udeleženci uvrstijo na svetovno lestvico in dosežejo norme za uradna prvenstva in paralimpijske igre. Namen udeležbe naših tekmovalcev je bil predvsem ta, da si naberejo izkušnje in spoznajo konkurenco. Osvojili so tri zlate, dve srebrni in dve bronasti medalji, zato se lahko odpravo oceni kot pozitivno.

Navdušili so

Nejc Stakne je sunil kroglo 8,79 metra daleč in zasedel 1. mesto. Zmagal je tudi v metu kopja, ki ga je zalučal 22,38 metra, šesti pa je bil v metu diska (18,42). Zmage se je veselil Žan Kranjc, ki je v vrgel v svoji skupini disk 608 centimetrov daleč, četrti pa je bil s kijem (16,58). Aljoša Habjan je zasedel 2. mesto v svoji skupini diska (2,99), peti pa je bil s kijem (15,08). Domov pa se s tremi kolajnami vrača Metoda Žnidarec, ki je bila bronasta v suvanju krogle (3,56) in metu diska (8,98), srebrna pa v metu kopja (8,29).

Print Friendly, PDF & Email