Ženska reprezentanca odbojke sede je z zmago začela nastope na svetovnem pokalu v Egiptu. Varovanke selektorja Simona Božiča so na prvi tekmi predtekmovanja s 3:2 v nizih porazile Ukrajino. Jutri Slovenija proti Nizozemski.

Zmaga z dodatno težo

„Gre za najtežjo tekmo na takem tekmovanju. Igrali smo proti Ukrajini, za katero vsi vemo, kako dobro je odigrala zadnje evropsko prvenstvo pred mesecem dni. Mi smo prišli na to tekmovanje v Egipt brez dveh igralk prve postave, zato dajem tej današnji zmagi še večjo težo. Navdušen sem nad dekleti,“ je po tekmi povedal selektor Božič.

Odločal je peti

Slovenija je dobila prvi in tretji niz, Ukrajina pa se je vsakič vrača v igro – dobila je 2. in 4. niz. V petem je Slovenija odigrala zrelo in po akciji, servirala je kapetanka Lena Gabršček, akcijo pa zaključila Valentyna Brik, prišla do pomembne (uvodne) zmage.

Predtekmovanje:

Predtekmovalna skupina 1:
Egipt, Kitajska, Ruanda, Nemčija, Mongolija

Predtekmovalna skupina 2:
Kanada, Brazilija, Slovenija, Ukrajina, Nizozemska

Tekme Slovenije:

12.11.
Slovenija – Ukrajina 3:2 (25:20, 19:25, 25:16, 21:25, 15:9)

13.11.
Slovenija – Nizozemska (11.30)

14.11.
Slovenija – Kanada (10.30)
Slovenija – Brazilija (19.00)

Postava Slovenije v Egiptu:
Lena Gabršček, Suzana Ocepek, Valentyna Brik, Mira Jakin, Barbara Kocmur, Jana Ferjan, Tija Vrhovnik, Danica Gošnak.

Trikrat dosedaj

Tekmovanje svetovni pokal gosti Egipt. Na njem si bo paralimpijsko vozovnico priigrala najvišje plasirana še v Pariz neuvrščena država.

Slovenija je dosedaj trikrat igrala na paralimpijskih igrah: leta 2004 v Atenah in v Pekingu štiri leta kasneje so naše odbojkarice zasedle 4. mesto, leta 2012 so bile v Londonu šeste.

Print Friendly, PDF & Email