Na Nizozemsko je odpotovala reprezentanca v hokeju na električnih vozičkih. Tam se bodo tri reprezentance: Slovenija, Belgija in Češka, borile za zadnje prosto mesto na evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto, med 20. in 28.10., na Danskem.


Postava Slovenije

Slovenija bo nastopila v postavi Marjan Mežnar, Andraž Velušček, Tilen Ribnikar, Žiga Svet, Goran Habjanič, Tadej Raner, Gregor Jerič in Branka Petrak. Trener ekipe je Damir Bakonić.

Prvega tekmovanja se je naša reprezentanca udeležila leta 1993, letos tako praznuje 30 let od prve uradne tekme. V ta šport, hokej na električnih vozičkih, se vključujejo predvsem osebe z mišično distrofijo. Načeloma vsi tisti ki v vsakdanjem življenju uporabljajo električni voziček.

Visoka pričakovanja

„Vedno najvišja – zmaga na kvalifikacijah in uvrstitev na evropsko prvenstvo,“ pa trener ekipe Damir Bakonić sporoči pred začetkom tekmovanja.

To bo do prve tekme za Slovenijo po lanskem memorialu v spomin na prehitro pokojnega reprezentanta Iva Jakovljeviča. Je pa Slovenija igrala tudi kvalifikacije za EP 2019.

Kvalifikacije za EP:

17.11.
Belgija – Slovenija (14.30)
Češka – Slovenija (17.30)

18.11.
Slovenija – Belgija (9.45)
Slovenija – Češka (13.15)

:: Spletni prenos tekem

Print Friendly, PDF & Email