Pred slovenskimi paraplesalci je še vrhunec letošnje tekmovalne sezone. Od petka, 24.11., do nedelje, 26.11., bo potekalo svetovno prvenstvo v paraplesu v Genovi v Italiji.

Slovensko paraplesno reprezentanco sestavljajo Ines Golobič, Lara Nedeljković, Nastija Fijolič in Amir Alibabić. Ines si želi prikazati svoje najboljše letošnje nastope v kategorijah Single women class 1 in Single women freestyle class 1.

V istih kategorijah bo nastopala tudi Nastija, ki bo sicer z Amirjem tekmovala še v kategoriji Duo latin class 1. Amir pa bo poleg dua z Nastijo tekmoval še v kategorijah Single men class 1 in Single men freestyle class 1.

Lara pa bo tekmovala v kategoriji Single women class 2.

“Glavni cilji naše reprezentance so rezultati, ki prinesejo kategorizacijo, kar pomeni uvrstitev v prvo polovico sodelujočih. V najštevilčnejših kategorijah (Single women class 1 in 2 ter Single women freestyle class 1) pa je cilj uvrstitev v polfinala, to je med dvanajst najboljših plesalk na svetu. V kategorijah Single men class 1 in Single men freestyle class 1 ter Duo latin class 1 pa je cilj uvrstitev v finale, to je med šest najboljših plesalcev oziroma plesnih parov na svetu. Z malenkost sreče, ki spremlja pogumne, pa bo slovenska reprezentanca iz svetovnega prvenstva prišla domov tudi s kakšno medaljo,” napove trener in selektor slovenske reprezentance Andrej Novotny, ki predvsem želi in pričakuje od plesalcev izboljšanje rezultatov iz prejšnjega svetovnega prvenstva, ki je potekalo leta 2019 v Bonnu v Nemčiji, saj si tudi z znanjem in izkušnjami, ki so jih pridobili v zadnjih štirih letih, to tudi zaslužijo.

Navijači bodo tekmovanje lahko spremljali v živo preko internetne povezave, ki bo objavljena že zelo kmalu.

Print Friendly, PDF & Email