Leto 2024 parašportnikom in parašportnicam prinaša številne izzive. Tudi parakolesarju Aneju Dopliharju, ki je koledarsko leto 2023 sklenil s pripravami na Kanarskih otokih.

„Pestro je, ampak vse super in v pravi smeri! V petek zvečer sem prišel s Kanarskih otokov,“ pove Anej, ki tudi v novo leto šel s treningi. Zavoljo želje po izpolnitvi zastavljenih ciljev.

„Preteklo leto je bilo zadovoljivo. Na kolesu sem preživel veliko število ur, naredil bistveno večjo količino treningov kot prejšnja leta, sam sem tudi menjal trenerja in vidim, da je moje telo marsikaj sposobno, samo čas mu moram dati. Mogoče je 10. mesto s svetovnega prvenstva povprečen rezultat, ampak zaostanek 11 sekund za prvim pove, kako huda in močna je konkurenca. Praktično odločajo malenkosti. Vem, da sem v igri z najboljšimi vsako tekmo in to me veseli,“ se je ozrl za hip v minulo leto, potem pa pogled usmeril naprej – v paralimpijsko leto 2024.

„Leto 2024 štartamo takoj po novem letu z odhodom na prvi svetovni pokal v Avstralijo, natančneje v Adelaide, kjer me 15.1. čaka kronometer in 17.1. še cestna dirka. To so tudi kvalifikacije za paralimpijske igre v Parizu. Upam si trditi, da sem decembra opravil najboljše priprave na Kanarskih otokih do sedaj, tam sem treniral 17 dni in forma se je iz treninga v trening stopnjevala, imel sem vrhunske pogoje in že komaj čakam, da štartam dirko,“ je jasen Doplihar.

„Februarja bom verjetno opravil še ene priprave na Kanarskih otokih, temu pa sledita še dve kvalifikacijski tekmi svetovnega pokala. Prva je takoj v začetku maja v Belgiji in nato s 14-dnevnim premorom še zadnji svetovni pokal 2024 in s tem zaključek zbiranja točk za uvrstitev na paralimpijske igre v Pariz. Pred tem bom opravil tudi višinske priprave v Livignu. Da bo forma optimalna za najpomembnejše tekme. Konec avgusta je na sporedu Pariz, kjer močno upam, da bom sodeloval, za tem v septembru pa še svetovno prvenstvo v Švici,“ še doda Doplihar, ki trenira in se pripravlja pod taktirko trenerja Aleša Suhadolnika.

Print Friendly, PDF & Email