Oddaja Tempo, oddaja o parašportu, vsak 3. petek v mesecu prinaša bogate vsebine in zgodbe iz parašporta. Oddajo vodita paraplezalka Manca Smrekar in parakolesar Anej Doplihar.

Tokrat smo pripravili že 7. oddajo, ki jo premierno predvaja TV Slovenija 2.

Tempo, december 2023:

V tokratni oddaji smo bili najprej na Brdu pri Kranju, kjer so predsednica države Nataša Pirc Musar, predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič in predsednik vlade Robert Golob gostili tradicionalni sprejem za predstavnike invalidskih organizacij. Na sprejem so bile vabljene tudi ambasadorke in ambasadorji programa Postani športnik.

V oddaji smo bili tudi z dvema mladima parašportnikoma. Matevž Kovačič obiskuje OŠ Mengeš. Povedal nam je, kaj mu pomeni, da je našel svoj šport. Matevža smo posneli na treningu in pri uri športa v šoli. Pogovarjali smo se tudi z njegovo mamo in njegovim učiteljem športa, s katerim imata, kot prva na njihovi šoli, individualne ure športa s programom posebej prilagojenim Matevževim potrebam.

Tim Žnidaršič Svenšek prihaja iz Starega Trga pri Ložu, trenira v Ljubljani, pred lani je tekmoval na paralimpijskih igrah v Tokiu, ambicij mu ne manjka. Svoje je povedala tudi njegova trenerka Jana Čander.

Oddajo smo sklenili z voščili naših športnikov, dodali pregled dogajanja v letu 2023 in se poklonili velikanu parašporta Francu Pinterju Anču, ki nas je zapustil pred dnevi.

:: Arhiv oddaj Tempo

Print Friendly, PDF & Email