Slovenski paraodbojkarski reprezentanci v letu 2024 čaka nastop v zlati in srebrni ligi narodov. Tako dekleta kot fante bomo spremljali v Šempetru v Savinjski dolini, kjer se bodo podali v boj za najvišja mesta.

Pred slovenskimi paraodbojkarji in paraodbojkaricami je še ena pestra sezona, ki jo bodo z nastopi v kvalifikacijah za paralimpijske igre, ki jih bo aprila gostila Kitajska, začela naša dekleta. Drugi izziv Slovenke, ki so v letu 2023 osvojile srebrno odličje na evropskem prvenstvu in bron v zlati ligi narodov, čaka v začetku maja. Pred domačimi navijači v Šempetru v Savinjski dolini se bodo z reprezentancami Nemčije, Poljske, Madžarske, Slovenije, Italije in Ukrajine merile v zlati ligi narodov. Turnir bo na sporedu med 3. in 5. majem.

Pod okriljem evropske zveze se bo odvijala še srebrna liga, v kateri bodo igrale Hrvaška, Velika Britanija, Češka, Francija in Nizozemska. Organizator tekmovanja in datum turnirja še nista znana.

Pri moških se bo najboljših šest evropskih reprezentanc v zlati ligi, torej Bosna in Hercegovina, Poljska, Hrvaška, Srbija, Nemčija in Ukrajina, srečalo od 24. do 26. maja v Sarajevu. Slovenija bo skupaj z Madžarsko, Nizozemsko, Italijo, Latvijo in Turčijo tudi tokrat tekmovala v srebrni ligi, naši fantje pa se bodo svojim navijačem v Šempetru predstavili med 28. in 30. junijem.

V moški konkurenci bomo spremljali še obračune v bronasti ligi, ki bodo med 4. in 6. oktobrom v Pragi, nastopile pa bodo izbrane vrste Azerbajdžana, Francije, Gruzije, Češke, Estonije in Velike Britanije.

Print Friendly, PDF & Email