Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite ta teden na Rogli organizirala 1. zimski paralimpijski tabor za družine. Tabor bo na Rogli med 1.2. in 4.2.

Po poletnem še zimski

Šport krepi kvaliteto življenja, šport pa je še vedno tisto, kar mladim krepi samozavest in pomaga pri vključevanju v družbo. Tega se na zvezi zavedamo, skupaj s partnerjem Lidl Slovenija razvijamo program Postani športnik. Tabori, tudi zimski, pa so korak naprej oz. nadgradnja programa. Dosedaj smo v Laškem organizirali že pet poletnih paralimpijskih taborov za družine, letos prvič zimski.

Tabor je za nas zelo pomemben projekt, ki smo ga vzpostavili sami na slovenskem prostoru. Prepričani smo bili, da mladi potrebujejo tako izkušnjo športa. Majda Kočar z ekipo vodi celotno zgodbo, ki je za našo zvezo zelo pomembna. Tu smo, da mlade in njihove starše nagovorimo in jim v kratkem času ponudimo čim več. Bistveno je, da spoznajo, zakaj je šport tako pomemben. Za pogovor in izmenjajo izkušenj so bili na voljo tudi uspešni parašportniki,“ pomen tabora izpostavi Damijan Lazar, predsednik Zveze ŠIS-SPK.

Ogled tekme na kampu Zveze paraplegikov Slovenije

Sodelovalo bo kar 12 družin, ki se bodo spoznale z zimskimi športi, na voljo pa bodo tudi športi v dvorani. Tabor se bo začel v četrtek, 1.2. Po 10. uri se bodo zbrale družine, ki si bodo ogledale tekme paraplegikov. Prav s tekmo se bo na Rogli končal že 15. jubilejni smučarski kamp, ki ga vodi in organizira Zveza paraplegikov Slovenije, ki je po svojih močeh pomagala, da nam bo uspelo izpeljati naš prvi tabor. Po kosilu bo sledilo popoldan srečanje vseh družin, udeleženk, kjer se bodo mladi spoznali med sabo. V petek bodo ob 9. uri na snegu, kjer bodo glede na stopnjo invalidnosti preizkušali smučanje. Tako bo tudi v soboto in nedeljo, ko se bo tabor sklenil.

Pester program

V soboto bo zbrane na Rogli obiskal paralimpijec, paraalpski smučar Jernej Slivnik, ki bo predstavil svojo zgodbo. Ekipa zbrana okoli trenerke Maje Bobnar bo mladim predstavila dvoransko balinanje, trener Gregor Verbinc bo s svojo ekipo pripravil prezentacijo curlinga, mladi se bodo preizkusili tudi v paraplesu, ki ga bodo predstavili v Plesnem klubu Zebra, vodi pa jih trener Andrej Novotny. Z nami bodo tudi Društvo Tačke pomagačke. To je prostovoljsko društvo, ki terapevtsko delo s pomočjo psov opravlja že v okoli 130  ustanovah po vsej Sloveniji.


Print Friendly, PDF & Email