Ženska reprezentanca odbojke sede želi obeležiti leto 2024. Reprezentanca pod taktirko selektorja Simona Božiča se pospešeno pripravlja na zadnji krog kvalifikacij za paralimpijske igre.0
Naše odbojkarice so na igrah nastopile že trikrat, letos želijo četrtič.

Turnir v Aziji

Na Kitajskem bo med 4. in 9. 4. zadnji kvalifikacijski turnir za uvrstitev na paralimpijske igre, kjer bo sodelovalo osem ekip, sedem pa se jih bo borilo za nastop na igrah, na voljo je še ena sama vozovnica.

Mednarodna paraodbojkarska zveza je sporočila, da bodo na turnirju na Kitajskem igrali Slovenija (6. na svetovni jakostni lestvici), Nemčija (8.), Ukrajina (9.), Japonska (11.), Iran (14.), Mongolija (18.) in Tajska (26.). Na turnirju bo igrala tudi Kitajska, ki ji bodo tekme koristile kot dober trening, njeni rezultati pa ne bodo šteli.

Na turnirju bo vsaka reprezentanca odigrala z vsako, za vozovnico na paralimpijske igre pa se bosta na koncu turnirja pomerili dve najboljše uvrščeni ekipi po rednem delu.

Sedmerica že v Parizu

Na paralimpijskemu turnirju v Parizu se bo za naslov merilo osem reprezentanc, sedem potnic je že znanih. Poleg Francije, ki je gostiteljica, so si nastop priborile že Brazilija, ZDA, Kitajska, Italija, Kanada in Ruanda.

„Sistem tekmovanja je tak, da bo vsak igral z vsakim, potem pa še prva dva po rednem delu med sabo za končno 1. mesto. Moteče pa je, ker bo treba odigrati še tekmo s Kitajsko. To je dodatna obremenitev ob že tako napornem ritmu, s tem se posledično povečuje utrujenost in povečuje možnost poškodb,“ je že pred časom opozoril naš selektor Simon Božič, ki pa bo z ekipo naredil vse, da jim uspe.

Ekipo sestavljajo Jana Ferjan, Saša Kotnik, Mira Jakin, Suzana Ocepek, Klara Vrabič, Vesna Pogačar, Tija Vrhovnik, Barbara Kocmur, Valentyna Brik in kapetanka Lena Gabršček.

Print Friendly, PDF & Email