Sporočamo žalostno vest, da je v 77. letu umrl naš dolgoletni sekretar Igor Malič, ki je na področju parašporta pustil globok pečat in tudi sam pripomogel k sistemskemu razvoju parašporta.

Igor Malič je funkcijo profesionalnega sekretarja Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja opravljal med letoma 1993 in 2010. Bil je izkušen športni delavec. Pred tem je bil zaposlen na Športni zvezi Slovenije. Z njegovim prihodom je vodenje zveze postajalo še bolj profesionalno.

Igor Malič je bil kot oseba zelo dostopen. V času funkcije sekretarja je opravljal tudi delo trenerja, vodja ekipe na zimskih paralimpijskih igrah, spremljevalca, šoferja … Tudi mlajši zaposleni sodelavci so se imeli od njega kaj naučiti.

Bil je pravi leksikon na področju mednarodnega sodelovanja, aktivno je sodeloval pri pripravi Zbornika ob 60-letnici Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja.

V imenu Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja sorodnikom in prijateljem izrekamo iskreno sožalje.

Igor, hvala za vse.

Igorjev pogreb bo v ponedeljek, 4. marca, ob 12. uri, v Ljubljani (Nove Žale, vežica 5). Vpis v žalno knjigo bo mogoč v ponedeljek, 4.3., ob 7. ure dalje v mrliški vežici.

V Ljubljani, 28.2. 2024

Print Friendly, PDF & Email