Ženska reprezentanca odbojke je pripotovala na Kitajsko, kjer bo od srede, 3.4. do srede, 10.4. potekal kvalifikacijski turnir za paralimpijske igre v Parizu. Na voljo je še ena vstopnica, Slovenija odkrito cilja, da želi priti do nje.

Reprezentanca je danes opravila prvi uradni trening.

Tekme Slovenije na kvalifikacijskem turnirju na Kitajskem:

4.4.
Slovenija – Nemčija (8.00 – po slovenskem času)

5.4.
Ukrajina – Slovenija (3.00)

6.4.
Slovenija – Japonska (5.00)

7.4.
Irana – Slovenija (5.00)

8.4.
Slovenija – Tajska (3.00)

9.4.
Kitajska – Slovenija (8.00)

10.4.
prva ekipa rednega dela – druga ekipa rednega dela (3.00)

Po četrto uvrstitev

Naše odbojkarice so na igrah nastopile že trikrat, letos želijo četrtič. Slovenija je pripotovala na Kitajsko kot aktualni evropski podprvak in tudi kot reprezentanca, ki je najvišje uvrščena med kandidatkami za nastop v Pariz.

Sistem tekmovanja

Mednarodna paraodbojkarska zveza je priobčila, da bodo na turnirju na Kitajskem igrali Slovenija (6. na svetovni jakostni lestvici), Nemčija (8.), Ukrajina (9.), Japonska (11.), Iran (14.) in Tajska (26.). Na turnirju bo igrala tudi Kitajska, ki ji bodo tekme koristile kot dober trening, njeni rezultati pa ne bodo šteli. Na turnirju bo vsaka reprezentanca odigrala z vsako, za vozovnico na paralimpijske igre pa se bosta na koncu turnirja pomerili dve najboljše uvrščeni ekipi po rednem delu.

V oddaji Tempo prispevek o naši reprezentanci:

Sedmerica že v Parizu

Na paralimpijskemu turnirju v Parizu se bo za naslov merilo osem reprezentanc, sedem potnic je že znanih. Poleg Francije, ki je gostiteljica, so si nastop priborile že Brazilija, ZDA, Kitajska, Italija, Kanada in Ruanda.

Priprava z Italijo

„Super smo trenirali, dobro smo delali. Verjamemo, da bo to dovolj in pravi recept za zmago! Imamo mlado ekipo, večina sploh še ni izkusila tega paralimpijskega duha, za njih bo izkušnja še bolj posebna. Obetajo se ene super igre. Upam in verjamem, da bomo tudi me del njih!“ kapetanki Leni Gabršček optimizma ne manjka.

Reprezentanca je pred odhodom na Kitajsko opravila še pripravila v Milanu, kjer je trenirala skupaj z Italijo, ki je lani doma postala evropski prvak, ugnala pa je prav Slovenijo.

„Upamo na najboljši rezultat. Menim, da se bomo domov vrnili z vstopnico na paralimpijske igre v Parizu!“ dodaja še selektor Simon Božič.

Slovenska postava

Ekipo sestavljajo Jana Ferjan, Saša Kotnik, Mira Jakin, Suzana Ocepek, Klara Vrabič, Vesna Pogačar, Tija Vrhovnik, Barbara Kocmur, Valentyna Brik in kapetanka Lena Gabršček.

Print Friendly, PDF & Email