V partnerskem sodelovanju Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite in Lidla Slovenija že nekaj let izvajamo strokovne posvete, s katerimi si v okviru programa “Postani športnik” prizadevamo vzpostaviti dolgoročni sistem za vključevanje mladih invalidov v šport.

Strokovni posveti so namenjeni izobraževalnim ustanovam in vsem, ki nosijo pomembno vlogo pri nastajanju prilagojenih programov za invalidne otroke in mladostnike. Udeležencem nudijo praktične nasvete, kako v obstoječe izobraževalne programe vključiti šport invalidov, kako mlade invalide navdušiti za šport in kako ostalim učencem predstaviti parašport.

Vabljeni, da se 4. aprila 2024, ob 18. uri udeležite

videokonferenčnega strokovnega posveta PRIMERI DOBRIH PRAKS VKLJUČEVANJA OTROK IN MLADIH
INVALIDOV V ŠPORTNE AKTIVNOSTI. Pridružite se nam na povezavi – POVEZAVA/LINK Postani športnik

Z vami bodo strokovnjaki iz pedagoške in športne stroke:
• Košarkar na vozičku in ambasador programa Postani športnik: David Škorjanc: o svojih izkušnjah in motivaciji v športu.
• Mag. Aleš Koštomaj, prof. športne vzgoje: o implementaciji športnih aktivnosti za otroke z invalidnostmi v izobraževalnih
ustanovah.
Nika Šuc, prof. šp. vzg. in prof. spec. in rehab. ped.: o pomenu gibanja mladih invalidov ter strategijah in prilagoditvah
za izvajanje gibalnih dejavnosti v različnih organizacijskih oblikah.

Strokovni posvet bo moderirala Metka Šilar Šturm, vodja področja za korporativne zadeve v Lidlu Slovenija. Vsi govorci bodo na posvetu na voljo tudi za vaša vprašanja.

Print Friendly, PDF & Email