Marjan Drmota, direktor Kolektor Mobility, in Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite, sta podpisala pogodbo, v okviru katere bo Kolektor prispeval sredstva za slepega tekača Robija Kogovška in njegovo pot na svetovno paraatletsko prvenstvo na Japonskem.

V Robiju, ki je s spremljevalcem Žanom Rudolfom na tekmi velike nagrade v Dubaju v teku na 400 metrov dosegel normo za svetovno prvenstvo na Japonskem, so v Kolektorju prepoznali vrednote, ki jih tudi sami cenijo in skozi njihovo delo udejanjajo. »To so vztrajnost, borbenost, pogum in pa timski duh. Prepričani smo namreč, da le skupaj lahko dosežemo vrhunske rezultate,« je ob podpisu pogodbe povedal Marjan Drmota, direktor Kolektor Mobility, in dodal, da je 23-letni Zavratčan zmagovalec že samo s tem, kar vse je na svoji razmeroma kratki tekaški poti dosegel do danes. »Kolektor je usmerjen v podporo vrhunskim dosežkom, saj tudi mi poskušamo biti vrhunski na področjih, s katerimi se ukvarjamo,« je še povedal Drmota.

Kolektor ima na področju družbeno odgovornega ravnanja 60-letno tradicijo. Aktivnosti, ki so bile sprva osredotočene na zaposlene in ožje lokalno okolje, so z leti razširili tudi na druge deležnike. Danes je filozofija družbeno odgovornega in trajnostno naravnanega delovanja neločljiv del uspešnega poslovanja skupine. Aktivni skušajo (p)ostati povsod, kjer delujejo. Primarni usmeritvi v okviru njihove družbene odgovornosti sta zdravje in kakovost življenja ter vlaganje v šport in kulturo.

Odgovornost za zdravje in kakovost življenja izkazujejo tudi z (so)organizacijo raznih dogodkov in s sodelovanjem na njih. Zdrav življenjski slog spodbujajo z najrazličnejšimi akcijami, od strokovnih predavanj z aktualno tematiko do rekreacije za zaposlene, vadbe na delovnem mestu, testa hoje in podobno.

Foto: Kolektor

Print Friendly, PDF & Email